Рівні права – рівні можливості на ринку праці

Семінар РЦЗ

Спеціалісти районного Центру зайнятості готові допомогти та не залишати без уваги осіб, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці – тих, що звільнились з місця позбавлення волі та громадян, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Спільно з кримінально-виконавчою інспекцією 22 лютого 2016 року у навчальному класі Сторожинецького РВ УМВС в Чернівецькій області відбувся семінар для осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та перебувають на обліку в Сторожинецькому районному підрозділі кримінально-виконавчої інспекції. Тема семінару: “Праця – це одна із основних ознак виправлення людини”.

Окрім особового складу Сторожинецького районного підрозділу КВІ у заході взяла участь начальник відділу активної підтримки безробітних районного центру зайнятості Олена Красовська.

Захід розпочав із вступного слова начальник міжрайонного відділу КВІ, підполковник внутрішньої служби Василь Катеринюк, який довів до присутніх мету, тему та порядок проведення семінару. Також Василь Степанович звернув увагу слухачів на те, що одною із умов, яка дає змогу засудженим стати на шлях виправлення є праця. Однак людина, не маючи постійного місця роботи, в більшості випадків починає вживати алкогольні напої, наркотичні речовини і це, як правило, спонукає її на вчинення злочинів.

Учасникам заходу надано вичерпну інформацію про їхні права на ринку праці. Кожного індивідуально проконсультували з питань зайнятості, звернули увагу на важливості їхньої поведінки в побуті.

Запрошеним на захід надано інформаційно-консультаційні послуги з професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, можливого працевлаштування. Ці питання були найактуальнішими під час зустрічі, адже із числа присутніх  третина особи не мають спеціальності.

Зокрема, для працевлаштування зазначених громадян статтею 14 нового Закону України “Про зайнятість населення” визначено, що вони мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Бажаючі отримали  вичерпні відповіді фахівців на поставлені запитання. До заходу було підготовлено перелік актуальних вакансій на ринку праці, а кожному учаснику роздано інформаційні матеріали – листівки та буклети.

Джерело: Сторожинецький районний Центр зайнятості

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ