З 1 травня повноваження юстиції в сфері реєстрації припиняються

Юстиція

Повноваження в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та реєстрації бізнесу передаються від органів юстиції до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, нотаріусів.

З 1 січня 2016 року в силу вступив ряд змін до законодавства, яке регулює порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, згідно яких на сьогоднішній день суб’єктами державної реєстрації, окрім реєстраційної служби, можуть виступати місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, нотаріуси.

Приватні нотаріуси можуть здійснювати державну реєстрацію як юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців так і об’єктів нерухомого майна, що дає заявникам право вибору суб’єкта державної реєстрації.

З 1 травня 2016 року повноваження  управління юстиції в сфері державної реєстрації припиняються.

Адміністративні послуги в сфері державної реєстрації будуть надаватися місцевими органами виконавчої влади, а саме відділами державної реєстрації при районних державних адміністраціях, при міських радах; акредитованими суб’єктами та нотаріусами.

Слід зазначити, що на даний час створений відділ державної реєстрації при Сторожинецькій районній державній адміністрації, який надає послуги в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу.

Джерело: заступник начальника Сторожинецького районного управління юстиції з питань державної реєстрації Крістіна Сташеску

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ