Дитину тепер можна зареєструвати в пологовому будинку

ДРАЦС

Для зручності батьків новонароджених відтепер провести державну реєстрацію народження дитини можна в пологовому будинку. Підставою для проведення державної реєстрації народження дитини є медичне свідоцтво про народження.

Державна реєстрація народження дитини проводиться не пізніше одного місяця від дня народження дитини. У разі несвоєчасної державної реєстрації народження зазначаються поважні причини пропуску місячного строку або складається протокол про адміністративне правопорушення.

Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження подаються та в актовому записі про народження зазначаються:

  • паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них).
  • паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі якщо державна реєстрація народження проводиться не батьками, а іншою особою;
  • документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, спільна заява матері та батька дитини, заява матері).

Жінка та чоловік, які не перебувають у шлюбі між собою, можуть подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про визнання батьківства до народження дитини. Якщо батьки мають спільне прізвище, то це прізвище присвоюється і дітям.

При різних прізвищах за письмовою згодою батьків дитині присвоюється прізвище батька чи матері або подвійне прізвище, утворене шляхом з’єднання їхніх прізвищ.

З цього питання працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Сторожинець здійснюється виїзний прийом громадян

Прийом документів здійснюється у Сторожинецькій центральній районній лікарні,  що по вул. Видинівського, 22, з вівторка по п’ятницю 11:00 до 12:00.

Видача документів про народження проводиться у день прийняття документів з 14 до 15 години

Також заяву про державну реєстрацію народження можливо подати протягом місяця з дня народження дитини (ст. 144 Сімейного кодексу України) безпосередньо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану Сторожинецького районного управління юстиції у Чернівецькій області (м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 9).

Телефон для довідок – (03735) 2-19-71.

Джерело: начальник Сторожинецького ДРАЦС Тетяна Пахомова

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ