Симпозіум “Тарас Шевченко – дух романтизму” в Румунії

2

На минулих вихідних, 11-12 березня, делегація бібліотекарів Чернівецької області у складі: Довгань М.М. – заступника директора з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М. Івасюка, Мігай О.В. – директора Герціївської ЦБС, Лугина І.Г. – директора Сторожинецької ЦБС, Бойчук М. – завідувача бібліотеки села Магала Новоселицької ЦБС взяли участь у симпозіумі “Тарас Шевченко – дух романтизму”, проведеного бібліотекою Буковини ім. І. Сбієру (місто Сучава, Румунія).

На симпозіумі Довгань М.М. висвітлила питання популяризації творчості Тараса Шевченка бібліотеками Чернівецької області, а продовжила цю тему директор Сторожинецької ЦБС Лугина І.Г., яка представила відео презентацію “Популяризація творчості Тараса Шевченка у бібліотеках Сторожинеччини”.

1

Доктор філології Вінтила Овідіу охарактеризував творчість Кобзаря у перекладах румунських письменників. До уваги присутніх звучали вірші “Думи мої, думи мої” та “Заповіт” українською та румунською мовами у виконанні Марії Петращук.

У заході взяли участь науковці, письменники, журналісти, бібліотекарі та учні коледжу ім. М.Емінеску (місто Сучава). Також було презентовано експозицію виставки “На порозі весни” художника Івана Боднара.

Потрібно сказати, що подібний захід відбувається не вперше. Румунія, як член Євросоюзу, є учасником проекту транскордонного співробітництва “Румунія-Молдова-Україна” в рамках якого відбувається співпраця, обмін досвідом між бібліотеками Сучавського повіту і бібліотеками Чернівецької області і, зокрема, Сторожинецького району.

3

Спільні заходи відбулися із вшанування пам’яті М. Емінеску, зустрічі з письменниками у “Літературному салоні”. Планується ще організувати цикл заходів, зокрема веб-конференції з популяризації творчості відомих румунських письменників.

Таким чином, виходячи на міжнародний рівень, бібліотеки Сторожинеччини сприяють вихованню почуття патріотизму і гордості за свою країну, бережливого ставлення до традицій та культурних надбань не тільки українців, але й румунів, які компактно проживають на території нашого району.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ