Прикордонники посилюють заходи протидії контрабанді

Колона прикордонників

До Чернівецької області з Львова та Києва прибуло 30 повністю укомплектованих мобільних груп прикордонників. Вони забезпечені зброєю та технікою з високою прохідністю. Усі військові мають досвід участі у бойових діях у зоні АТО та готові до виконання завдань по охороні державного кордону.

В рамках стабілізації обстановки та посилення заходів по охороні державного кордону на ділянці Чернівецького загону для здійснення патрулювання та виявлення протиправних груп найближчими днями планують залучати вертольоти Державної прикордонної служби України, а в разі необхідності – армійську авіацію.

Сьогодні вечором до Сторожинецького району заїхала колона з підсиленням прикордонників. Військові прослідували через Сторожинець в напрямку селища Красноїльськ. У складі колони була нові позашляховики Фольксваген Амарок та вантажні автомобілі. Чи це пов’язано з протестами проти встановлення КП в селищі – нам не відомо.

Мобільні групи будуть залучатися до посилення контролю в пунктах пропуску з метою виявлення осіб та організаторів незаконної переправи заборонених товарів та предметів через державний кордон в пунктах пропуску.

Державна прикордонна служба планує зустрітися з представниками громадських організацій та активістами області з метою спільної роботи відносно виявлення осіб та злочинних груп, які можуть бути причетні до протиправної діяльності на ділянці українсько-румунського кордону, а також залучати активістів до охорони державного кордону.

Прикордонники звертаються до свідомих патріотів України, яким небайдужа доля нашої держави, з проханням брати активну участь в охороні державного кордону, а саме в разі отримання інформації про підготовку до протиправних дій на державному кордоні одразу повідомляти їх або інші правоохоронні структури області. Звертаються також і до волонтерських організацій з проханням усіляко підтримувати та по можливості надавати технічну допомогу в облаштування державного кордону.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ