До Буденця завітали гості з Румунії

1

Вчора, 24 березня, до села Буденець Сторожинецького району завітали волонтери з Румунії. Гості відвідали сільську раду, ДНЗ “Берізка”, школу І-ІІ ступенів та Буденецький завод мінвод. Метою приїзду делегації було налагодження співпраці в плані надання допомоги та підтримки закладам – школам, дитячим садочкам, будинкам культури – в румуномовних селах.

2

До дитячого садочку гості привезли подарунки, які вручили дітям. Вихованці садочку показали цікаві номери та зачитали вірші як румунською, так і українською мовами.

3

5

4

7

6

10

9

12

11

8

13

16

14

Під час відвідин Буденецької школи гості розповіли, що мають можливість взяти дітей на оздоровлення та відпочинок у профільних таборах Румунії безкоштовно, а також що вони зацікавлені в розвитку співпраці та добросусідських відносин.

Школярі заспівали для гостей пісень та зачитали вірші румунського поета Міхая Емінеску. Волонтери зазначили, що в школі навчаються дуже грамотні, виховані та обдаровані діти. Директор школи висловила подяку за увагу до дітей та подарунки.

17

18

22

23

21

28

27

26

25

24

20

19

До України волонтери прибули на запрошення пана Думітру Морхана, власника Буденецького заводу мінеральних вод. Як розповів пан Думітру, він має можливість та планує допомагати румуномовним селам нашого району.

Голова Буденецької сільської ради Микола Федорян зазначив, що вони з делегацією волонтерів обмінялися контактами та домовилися про подальшу співпрацю. Гості, серед яких були і представники духовенства, і активісти, і журналісти, залишилися задоволеними.

30

29

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ