У Всесвітній день поезії студенти згадували Кобзаря

3

Кожної весни на українську землю приходить велике свято – день народження її геніального сина –Тараса Григоровича Шевченка, який залишив нам свої неоціненні духовні надбання.

2

В понеділок, 21 березня, в актовій залі Сторожинецького коледжу відбувся виховний захід, приурочений 202-ій річниці Великого Кобзаря.

Не випадково був обраний саме цей день, адже саме 21 березня святкується Всесвітній день поезії і Міжнародний день лісу. На захід були запрошені були провідні спеціалісти Сторожинецької районної бібліотеки – Курінна Л.І., Францевір Н.І., які представили багату і цікаву виставку творів поета і книг про нього, розповіли про життєвий і творчий шлях письменника, про силу його слова.

1

Студенти коледжу взяли участь у конкурсі на кращого читця віршів Тараса Шевченка. Відрадно, що декламували напам’ять так, ніби розказували про власний біль.

Журі конкурсу у складі директора коледжу Брижака П.М., викладача світової літератури Косих Л.Д., культорганізатора Абдулаєвої Н.І. гідно оцінило старання, вміння і таланти студентів. Переможцями конкурсу стали такі студенти: Грищук Олександр – група ЛГ-32, Мотрюк Анастасія (ЛГ-11), Гушулей Марінела (Б-11), Комкова Марина (ЛГ-11), Миронюк Інна (Б-21), Лутанюк Яна (Б-11), Данилюк Лариса (З-11).

4

Слово Кобзаря шанується різними поколіннями, приємно було слухати виступи маленьких любителів поезії  Шевченка – Даскалюк Іванни та Полішенка Сергія, яких журі відмітило солодкими подарунками. І хоча час конкурсу пробіг досить швидко, проте залишив за собою надію, що слова Великого Кобзаря не залишили байдужим жодне юне серце.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ