Сторожинецька ЦРЛ отримала вантаж на кілька мільйонів

Гуманітарний вантаж

В Сторожинецьку Центральну районну лікарню прибула вантажівка з гуманітарною допомогою. З проханням розповісти докладніше ми звернулися до головного лікаря Сторожинецької ЦРЛ Плегуци Матвія Дмитровича:

Плегуца М.Д.“Я вже давно налагодив зв’язок з французькою  «Асоціацією госпіталів Франції», яка знаходиться в Марселі. Їх принцип – вони живуть добре і хочуть щоб інші так жили.

За час співпраці – це вже шоста машина. Маємо стосунки з месье Жераром, представником цієї організації, який часто приїжджає до нас. Ми завжди його дуже тепло приймаємо.

В минулі рази нам привозили апаратуру для пологового будинку, для хірургії, меблі, функціональні ліжка з електричним приводом (якщо таке ліжко купити, то це десь 5 тис. доларів), каталки для хворих, ходунки тощо.

Гуманітарний вантаж

Від “Асоціації госпіталів Франції” ми отримали 2 машини швидкої допомоги – Фольксваген і Сітроєн. Це якісні автомобілі, які працюють вже декілька років. Ніяких нарікань немає.

Десь рік тому, щоб отримати гуманітарну допомогу, було багато перешкод – треба було, щоб Кабінет Міністрів визнав нас як отримувача гуманітарної допомоги на законних умовах, інакше вантаж не пропустять. Коли нас реєстрували, знову починалося митарство – і так по 3 місяці, п’ятикратні переїзди, багато затримок.

Гуманітарний вантаж

Тепер, коли оформлення гуманітарних вантажів передали Мінсоцполітики, всі реєстри треба було оформляти заново. Але на цей раз вийшло значно скоріше – і внесення в реєстр, і оформлення як отримувачів гуманітарної допомоги. Тяганина скоротилася десь на 80%. Всього за 4 дні гуманітарна допомога була доставлена до нас.

Також полегшенням є те, що раніше ми мусили шукати транспорт для доставки вантажу на неблизьку відстань – 3200 км, що є зовсім недешево. А тепер ми не витратили абсолютно жодної копійки комунальних грошей через те, що нам допомогли знайти транспорт в Франції. Остання машина – це справжня гуманітарна допомога.

Гуманітарний вантаж

Вантажівка прийшла майже повністю завантажена новими речами, крім дрібниць – нові ліжка, нові тумбочки, стільці, коляски (все з матеріалу, що миється та не промокає), спеціальні столи, офісні столи – біля 10 штук. Їх розмістимо в фойє поліклініки, фойє пологового будинку. Особливо багато пішло в пологовий будинок.

Всі задоволені – і пан Жерар, і до мене приїжджали 11 спеціалістів з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Вони дивилися, як працює апаратура і були дуже задоволені тим, як ми її використали.

Гуманітарний вантаж

Також вирішили, що деякі речі ми не будемо брати в якості допомоги. Наприклад, медикаменти в якості гуманітарної допомоги ми не приймаємо і не потребуємо.

До речі, комісією ВООЗ наша лікарня визнана в області найкращою серед районних, а пологовий будинок – найкращим в Україні.

Зараз ми зв’язувалися з французькими колегами та домовлялися, вони формують наступну партію з абсолютно нових речей.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ