Біля колишніх військових складів горіла суха рослинність

7

Сьогодні біля колишній військових складів в селі Кам’яна на значній площі горіла суха рослинність. Загоряння помітили місцеві жителі та викликали рятувальників.

2

8

Ситуація погіршувалася сильними поривами вітру, від яких полум’я на очах перекидувалося з однієї ділянки поля на іншу. Також заважала ліквідувати вогнище огорожа з колючого дроту навколо воєнного об’єкту. З тієї сторони допомагали гасити траву місцеві жителі.

3

6

5

На ліквідацію пожежі виїхали місцеві пожежні команди з сіл Великий Кучурів, Кам’яна та Михальча. Першопочатковим завданням рятувальників було недопущення розповсюдження вогню на лісопосадку.

4

1

9

Рятувальники за допомогою спецзасобів зупинили розповсюдження стихійного загоряння та в подальшому ліквідували його.

main

Як розповіли місцеві жителі, вони бачили біля стихійного сміттєзвалища по дорозі на Снячів двох осіб, які деякий час перебували там, а потім сіли в автомобіль і поїхали. Після цього і почала пожежа.

Сторожинецький ДСНС нагадує, що не варто підпалювати суху рослинність, адже це може призвести до масштабних пожеж, що несе загрозу не лише для навколишнього довкілля, але й для здоров’я людей, а також несе загрозу їхньому майну та житлу.

Крім того Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Сторожинецькому районі нагадує, що за самовільне спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та, в деяких випадках, кримінальна відповідальність.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ