Тиждень дитячого та юнацького читання в Банилові-Підгірному

1

“Книги – морська глибина,
Хто  в них пірне аж до дна.
Той. хоч і труду мав досить,
Дивнії  перли виносить.”

І. Франко

Книга крокує поряд з людиною все життя . Від вмілого спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання формуються навички успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві, будується подальше життя людини. Тиждень дитячого читання проводиться з метою популяризації книги та читання, виховання підростаючого покоління засобами книги.

Усі заходи, що проводитимуться в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання, мають сприяти активізації розумової діяльності дітей та учнівської молоді, їх духовному та емоційному збагаченню, виховувати любов до Батьківщини, до рідного краю, до своєї сім’ї, формувати громадянську свідомість учнів, інтерес та повагу до культурної спадщини українського народу та світової культури.

3

4

Бібліотекарі села Банилів-Підгірний розпочали тиждень дитячого читання, який проходитиме з 29 березня по 3 квітня, на протязі якого буде проведено ряд цікавих та пізнавальних  заходів.

Перший день тижня відзначився  великим заходом “Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято”.

Розпочала захід бібліотекар Стратейчук Віра Омельянівна презентацією книжкових виставок “Світ книги” і “Книги-ювіляри 2016 року” та оглядом-бесідою “Книга – твій друг, помічник і порадник” для учнів 1-11 класів. Була проведена літературна мандрівка “У світі мрій, добра та пригод”. Продовжили захід святом “Золото добувають з землі, а знання з книги.”

Початком свята стало слово-звернення вчителя початкових класів Абрамчук Алли Сільвестрівни. Вона звернулась до всіх присутніх з закликом “Хто читає – той багато знає”.  Хазяйнували на святі ведучі учениця 11 класу Дарій Тетяна та бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна, які запросили всіх присутніх у цікавий і чарівний світ Королеви книг, роль якої виконала учениця 8 класу Порчук Оленка.

2

7

Вона привітала всіх присутніх у своєму королевстві й запросила переглянути сценку “Книжкова лікарня”, де ображені й обірвані книжечки у виконанні Мартинюк Маші й Бердар Тані отримали друге життя й були вилікувані книжковим лікарем, роль якого виконав учень 4 класу Нагорський Михайло. Діти ж у відповідь читали вірші й співали пісні для Королеви книг,  захоплено розповідали про себе, про свої уподобання, про домашню бібліотеку, хто в сім’ї про що любить читати.

5

6

Всі присутні були ознайомленні з правилами поводження з книгою і ведуча Оксана Володимирівна запропонувала  переглянути мультфільми “Гришкині книжки” та “Про трьох котенят” про те, як не можна поводитись з книжкою. Бібліотекар Коваль Тетяна Павлівна розповіла малечі про добру, мудру чарівну казку, яка завжди була в пошані і  провела цікаві конкурси, вікторини, участь у яких діти прийняли з великим задоволенням. У виконанні Нагорської Оксани Володимирівни прозвучала пісня “Мої улюблені казки”.

Те, що книга – джерело знань сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Тож відкриваємо чарівні двері у світ книги. Зробити це ніколи не пізно, але краще скористатися цим запрошенням якомога раніше.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ