На “Прибані” закінчилися навчання самооборони

main

У суботу, 2 квітня, на загальновійськовому полігоні “Прибан”, що знаходиться у селі Ропча Сторожинецького району, закінчилися військові навчання територіальної оборони Хотинського району. З цієї нагоди  на полігоні відбулося загальне шикування загону тероборони та відзначення кращих резервістів.

1

В умовах, наближених до бойових, 270 військовозобов’язаних упродовж тижня вчилися стріляти з РПГ, стрілецької зброї, кулеметів, вести розвідку, працювати на блок-постах. За цей час досвідчені  інструктори, які воювали на фронті, навчили резервістів тактико-спеціальної та вогневої підготовки.

2

Голова об’єднаної громади села Недобоївці Хотинськуого району Юрій Юзва розповідає, що за ці дні хлопці дуже здружилися і їм сумно роз’їжджатися по домівках. І навчанням, й умовами Юрій задоволений: “Все було чітко організовано. Харчування краще, ніж в армії, умови – солдатські: вода є, простирадло є, подушка є – що ще солдату потрібно? В казармі тепло, прокидаєшся вранці – температура 24-25 градусів тепла. Інструктори – на найвищому рівні. Я тут згадав те, що ще проходив в армії колись, багато додав і примножив. Зокрема, навчився стріляти з гранатомета.”

3

4

“Нас навчили користуватися військовими засобами зв’язку, створювати таємні спостережні пункти, надавати медичну допомогу, вести розвідку, евакуйовувати поранених під час бою, працювати на блок-постах. Мені дуже сподобалося, я підняв свій рівень і знаю, що в разі потреби ми всі зможемо захистити Україну і ніякий Путін, ніяка Росія – ніхто сюди не зайде!”, – запевняє Богдан Колесніченко з громадського формування “Сотня Буковини”.

5

6

Військовозобов’язані, що  пройшли навчання, обурені сюжетом одного з телеканалів про військові навчання. “Після сюжету мені дзвонять діти з дому і кажуть: “Ми думали що по телевізору покажуть, як ви там стріляєте, повзаєте, а там показали казарму, матраси…”,  – розповів учасник навчань Віктор Москалюк. Чоловік вважає, що сюжет неправдивий. “А чому сьогодні вони не приїхали?”, – запитав Віктор.

Під час загального шикування найкращі учасники навчань отримали почесні грамоти Чернівецького обласного військового комісаріату, Хотинської райдержадміністрації та райради, Хотинського районного військкомату.

Троє хлопців прямо на плацу влаштували своїм побратимам сюрприз і виконали акапельно пісню “За Україну”.

За словами Чернівецького обласного військового комісара Віталія Чурая, військовозобов’язаних, що пройшли навчання на полігоні, у зону АТО не відправлятимуть.

1

2

3

4

31 березня на “Прибан” завітали вищі посадові особи області, зокрема голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук та голова Чернівецької облради Іван Мунтян. З ними також прибули голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош та голова Сторожинецької райради Іван Лосік. Посадовці вислухали обласного військового комісара, пообідали в солдатській їдальні та випробували наявні зразки стрілецької зброї.

На шляху від плацу полігону до стрільбища був організований справжній блок-пост, на якому бійці, які мають бойовий досвід в зоні АТО, показували резервістам правильну побудову такого опорного пункту.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

Галина Єреміца

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ