Тиждень дитячого читання в Банилові-Підгірному

5

“Оживе Україна коли допоможемо книзі.
Всіх огорне вона задушевним теплом.
Будуть люди міцніші незламної криці
Не грошима багаті – вселюдним добром”.

Дитинство та юність – це чудова мить , коли луною котиться веселий сміх, йде цікаве навчання, мала людина відкриває для себе цілий світ за допомогою книги і читання.

Книга – величезна сила, без неї неможливо уявити життя. Вона розкриває перед читачами чарівний світ краси і добра, вона стає близьким другом, вірним супутником у житті. В березні їй був присвячений Всеукраїнський тиждень дитячого читання, до проведення якого долучилися школи та бібліотеки району.

Це справжнє свято для юних користувачів, під час якого проводяться численні масові заходи з метою популяризації серед дітей читання, книги і бібліотеки, як скарбниці знань.

Низка цікавих заходів відбулася у селі Банилів-Підгірний під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання. Тиждень розпочався заходом “Золото добувають з землі, а знання з книги.”

На протязі тижня було проведено  гру “Золоті зернятка народної мудрості”. Дві команди-учасниці, “Сонечко” та “Калинонька”, показали чудові знання різних жанрів української народної творчості: казок, прислів’їв, приказок, загадок, прикмет тощо.

1

Захоплююче і змістовно пройшла подорож сторінками улюблених  дитячих журналів та газет “Її Величність королева Газета й його Високість граф Журнал”. Свою ерудицію  читачі проявили у конкурсах “Чи уважний ти читач?”, ” Кращий знавець української книги”, ” Хто автор твору?”  та інших.

Читачі показали свої знання у  інтелектуально-пізнавальній грі “Калейдоскоп цікавих знань”, грі-подорожі “По морю рядків улюблених книг”.  Дуже зацікавили дітей слайд-шоу “Як твориться книга”, “Вислови знаменитих людей” та мультимедійна хвилина “Казкові герої в мультиках”.

2

Із задоволенням юні читачі взяли участь у грі-конкурсі “Світ чудовий, світ книжковий”. За уривками казок діти відгадували їх назви, пригадували літературні твори та їх авторів, відповідали на запитання літературних вікторин “Чи знаєте ви казки та їх героїв” , “Казковий лабіринт”, “Казковими стежинами”. А стільки всього було сказано, побачено та почуто в ці дні про Тараса Шевченка. До читання в бібліотеці залучалися все нові читачі, особливо радує, що це першокласники. У бібліотеці проводилася акції “Приведи друга до бібліотеки”, “Подаруй бібліотеці книгу”, ” Книжкова лікарня”.

Дуже велике задоволення діти отримали від свята “Книги – це ліки, що напувають світ”, яке бібліотекарі села провели 1 квітня спільно з вчителями гімназії хутора Рівня Штефюк Івониною Василівною, Гоменюк Любов Григорівною, Карпюк Людмилою Дмитрівною, Шендра Маєю Володимирівною.

3

Розпочали свято віршами, присвяченими книзі, школярі Моток Євген, Бута Аліса, Антонюк Марія, Черней Руслан. До читачів на гостини завітала Королева книг, роль якої виконала Унгурян Аліна. Ведуча свята, бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна, познайомила учнів з правилами поводження з книгою і запропонувала подивитись сценку “Як від Мишка втекла книжка” у виконанні учнів 4 класу Сенявської Віки, Петращука Дениса, Антонюка Андрія, Унгурян Аліни. Під час вистави всі присутні послухали 10 правил поводження з книгою, які озвучили учні 2 класу Шинкович Діана, Мотовилець Карина, Пилип’юк Олена, Кузьмич Дмитро, Мельник Олександр, Антонюк Марія.

Всі присутні з великим задоволенням відповідали на питання вікторини та брали участь у конкурсах на кращий малюнок героя казки та конкурсі “Чи уважний ти читач?”.

Діти не лише розважалися, а й дізналися багато нового й цікавого. Закриття тижня читання проходило в святковій і урочистій атмосфері. Заключним етапом стало підведення підсумків і нагородження кращих читачів. Бібліотекарі на завершення побажали всім присутнім завжди залишатися такими ж розумними, творчими і читаючими.

4

Тиждень дитячого та юнацького читання закінчився, але не закінчилось спілкування з книжкою. Приходьте до бібліотеки, щоб поринути в цікавий світ книги! Великий світ навколо нас складається не тільки з комп’ютерів і мобільних телефонів, задовго до їх створення існувало і досі існує справжнє диво – книга. Бібліотекарі гостинно запрошують – приходьте до бібліотеки, там вас завжди чекає ваш вірний друг – Книга!

Категорія: Культура Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ