Перехожі рятували дитину з зачиненого авто

Закрили дитину в машині

Вчора, 3 квітня 2016 року, на парковці біля продуктового ринку по вул. Федьковича перехожі почули дитячий плач з автомобіля. Замкнена автівка з зачиненими вікнами стояла під сонцем.

“Ми чули, що дитина плаче, що їй дуже жарко, – розповідає свідок Максим. – Навколо машини зібралися перехожі, дехто побіг на ринок шукати батьків, а дехто намагався відкрити автомобіль, щоб забезпечити доступ свіжого повітря. Також хтось викликав поліцію. Одному з свідків вдалося відкрити двері і дитину дістали на свіже повітря.”

Мати дитини пояснила, що оскільки дитина спала, вони вирішили залишити її у машині та навіть не задумалися над тим, що дитині може стати погано.

Треба пам’ятати, що повітря в зачиненому автомобілі, який знаходиться під відкритим сонцем, нагрівається до значно більшої температури ніж ззовні, і зачинена всередині дитина може навіть померти від отриманого теплового удару. В автомобілі навіть з привідкритим вікном на сильній жарі всередині за лічені хвилини підвищується температура.

Маленьку дитину ніколи не можна залишати одну в автомобілі!

Якщо ви побачили подібну ситуацію, потрібно терміново викликати рятувальників та правоохороців, та за можливістю дістати дитину з автомобіля. Вчасно відреагувавши в такій ситуації можна врятувати дитині здоров’я та життя.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ