На “Прибані” майже 2 тисячі школярів виконали стрільби

1

На загальновійськовому полігоні “Прибан” завершуються навчально-польові збори зі старшокласниками. У рамках цього заходу полігон відвідало майже дві тисячі школярів, які навчаються у загальноосвітніх закладах усієї Чернівецької області.

Стрільби старшокласників проводились за ініціативою Чернівецького обласного військового комісаріату, командування військової частини високо мобільних десантних військ та Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА.

5

“Щороку ми намагаємося максимально корисно для школярів використати час навчально-польових занять. Не став винятком і цей рік. Спочатку під час занять на предметі “Захист Вітчизни” учні опанували теорію військової науки, після чого відпрацювали її на практиці, – повідомив представник департаменту освіти і науки, методист інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької ОДА Юрій Коноплянко. – Розташування у нашому місті військової частини сприяє роботі з військово-патріотичного виховання молоді. Ми з дітьми регулярно відвідуємо військовий колектив у рамках днів відкритих дверей.

2

3

Під керівництвом досвідчених військовослужбовців школярі вивчали тактико-технічні характеристики та будову автомата Калашникова, виконували норматив зі спорядження магазину набоями, розкладання та складання автомата, тренувались у приготуванні до стрільби лежачи,  після чого розпочинали практичні стрільби.

Протягом визначеного часу військовослужбовці частини брали участь у забезпеченні стрільб старшокласників з навчальних закладів всієї області.  Для цього були призначені досвідчені офіцери та контрактники.

Основна увага, під час практичного виконання стрільб з автомата, була зосереджена на заходах безпеки та умов виконання вправи. Кожен з юнаків, під керівництвом військовослужбовців, здійснював одинадцять пострілів по мішеням.

6

4

У цілому, враження від заходу у хлопців лише позитивні, адже майже всі вони перший раз у житті взяли до своїх рук справжній автомат Калашникова та виконали перші постріли.”

Джерело: підполковник Сергій БЕРЕЦЬ, регіональний медіа-центр МО України

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ