В Буденці в знак миру випустили в небо голубів

14

В Буденці біля меморіалу Жертвам політичних репресій провели заходи до Дня памяті і примирення та до Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

В заході взяли участь генеральний консул Румунії в Чернівецькій області Елеонора Молдован та консул Румунії в Чернівецькій області Ауреліан Руджіне, буденецький сільський голова Микола Федорян, власник Буденецького заводу мінвод Думітру Морхан, редактор газети “Зорілє Буковінєй” Микола Тома, голова обласного Товариства репресованих “Голгофа” Ілля Попеску, чоловічий хор обласного товариства ім. Михая Емінеску “Драгош Воде” та 92-річна Думитрюк Флоаря – учасник Другої світової війни та голова ветеранської організації села Буденець, педагогічний колектив та учні школи, жителі Буденця та навколишніх сіл, депутати районної, міської та сільської ради.

Розпочалися урочистості поминальною літургією, яку провели настоятель Георгіївського храму в Сторожинці отець Василь, настоятель Михайлівської церкви в Буденці отець Роман та отець Сільвестр з Верхньопетрівецького монастиря.

Запрошені гості почергово зверталися до присутніх, потім учні Буденецької ЗОШ І-ІІ ст. та чоловічий хор “Драгош Воде” виконали патріотичні пісні, пісні про репресованих, читали вірші українською та румунською мовами.

Наприкінці заходу школярі випустили в небо двох голубів, як символ миру на всій Землі.

Спонсором виступив Думітру Морхан. Він допоміг в облаштуванні благоустрою меморіалу до заходу та влаштував для всіх присутніх на урочистому заході обід в ресторані “Колиба” в селі Буденець.

Пропонуємо вашій увазі фотозвіт:

7

8

9

10

13

15

16

3

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

29

30

31

32

35

36

1

2

11

12

33

34

37

4

38

39

40

6

5

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ