Відзначення Дня Пам’яті жертв політичних репресій

2

В неділю, 15 травня 2016 року, на центральному майдані м. Сторожинець, біля меморіалу “Борцям за волю України” відбувся урочистий мітинг-реквієм, присвячений до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Цей день відзначають з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

Захід розпочався молебнем, якій провів настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Михайло Смоляк. Потім до присутніх з промовами звернулися голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова районного Товариства репресованих Антимюк Одарка Юріївна та голова районної Організації ветеранів Афганістану Василь Палій.

У своїх виступах вони зазначили, що зараз необхідно пам’ятати тих, хто став жертвою тоталітарного режиму, адже на Буковині тисячі осіб були депортовані в жахливих умовах в найвіддаленіші кутки Радянського Союзу – до Сибіру, де в більшості їх чекала смерть.

Після мітингу-реквієму воїни-інтернаціоналісти, вшановуючи пам’ять сторожинчанина Петра Зайця, який нещодавно загинув в зоні АТО, відвідали його обійстя.

1

4

5

6

7

8

9

10

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ