В Сторожинці вшанували пам’ять Героїв

17

Сьогодні, 23 травня 2016 року, відзначається День Героїв. Цей день встановлений в 1941 році Другим Великим Збором Організації Українських Націоналістів на честь українських воїнів, які боролися за волю нашої держави – лицарів Київської русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців, воїнів Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Останніми роками вшановують також пам’ять людей, які загинули під час Революції гідності та на Сході України.

Вчора, 22 травня 2016 року, в Сторожинці на Центральному майдані Незалежності біля меморіалу “Борцям за волю України”  відбулися урочистості з нагоди цього свята.

На заході священнослужителі різних конфесій спільно провели траурну літію, після чого до присутніх з промовою звернувся отець Іван Гопко. Вшановуючи пам’ять наших краян, які загинули в зоні АТО, школярі, тримаючи в руках їх портрети, розповіли історію кожного. Присутні разом з священнослужителями помолилися та хвилиною повчання відзначили пам’ять загинувших.

До присутніх звернулася депутат районної ради Катерина Гуцуляк та голова районного Товариства політв’язнів та репресованих Одарка Антимюк. На майдані були встановлені стенди з матеріалами про діяльність борців за волю України, про їх вагомий внесок в розбудову нашої незалежності.

2

1

4

3

5

6

7

8

9

11

12

13

15

16

18

20

21

22

23

24

25

26

28

27

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ