В Старих Бросківцях відкрили меморіальну дошку Юрію Чікалу

1

Сьогодні, 27 травня 2016 року, в день Свята останнього дзвоника на стіні Старобросківецького НВК було урочисто відкрито меморіальну дошку на честь колишнього учня та вчителя цього закладу, учасника АТО, який загинув 31 липня 2014 року при охороні Луганського аеропорту Чікала Юрія Дмитровича. За свої бойові подвиги він був удостоєний орденів “За мужність” ІІІ степені та “За оборону Луганського аеропорту”. Таким монументом учнівські та педагогічні колективи увіковічнили пам’ять про Героя.

5

4

На таблиці зображено портрет нашого незабутнього Юри, – розповідає сільський голова Старих Бросківців Ілля Прунь. – Відзначено про його життя та місце загибелі. Свого часу він навчався у Старобросківецькій ЗОШ І-ІІІ ст. (тепер НВК), а після здобуття вищої освіти почав тут свій трудовий шлях вчителем географії.

7

Пізніше Юрій був директором початкової школи на куті Черешенька нашого села. Біільшу частину свого життя він провів саме у стінах Старобросківецького НВК.”

Почесну місію відкрити меморіальну дошку довірили голові Сторожинецької РДА Ярославу Бартошу, начальнику Управління освіти сім’ї та молоді Сторожинецької РДА Андрію Гакману, сільському голові Іллі Пруню, заступнику сторожинецького військового комісара Анатолію Кучуку, директору Старобросківецького НВК Тетяні Гапей. В заході взяв участь і виступив заступник голови Сторожинецької райради Володимир Філіпович.

2

6

Зворушив всіх виступ мати героя Марії Георгіївни Кордубан та першої вчительки Юрія Анастасії Степанівни Королюк.

3

Освячення меморіальної дошки провів протоієрей Святопараскевської церкви отець Валеріан Чікал, а кошти на її виготовлення було виділено з сільського бюджету.

Категорія: АТО Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ