В районі обмежили обіг свиней та продукції свинарництва

Карантин

Враховуючи загострення ситуації з африканською чумою свиней (далі АЧС), зокрема виникнення даного захворювання в ФГ “Дружба народів” в селі Довжок Новоселицького району, підтвердження цього діагнозу та оголошення даного господарства не благополучним пунктом, Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Сторожинецькій РДА було визначено ряд заходів по захисту району від занесення збудника африканської чуми свиней на територію району, зокрема:

  1. Встановити зоною спостереження за вивченням епізоотичної ситуації по АЧС територію Сторожинецького району.
  2. На території району заборонити обіг живих свиней, сировини та готових харчових продуктів із неблагополучних по АЧС областей та територій області, на які накладено карантинні обмеження та визначено зонами нагляду.
  3. Проводити очищення, миття та дезінфекцію транспортних засобів після та перед перевезенням свиней та продукції свинарства.
  4. Заборонити СГД всіх форм власності та приватним особам ввезення живих свиней на території району з неблагополучних областей по АЧС на термін повного оздоровлення даних територій.
  5. Суб’єктам господарської діяльності вжити заходів для забезпечення “закритого” режиму роботи свиногосподарств всіх форм власності.
  6. Керівникам свиногосподарств забезпечити повний комплекс охоронних заходів, зокрема щоденну дезінфекцію, дезінсекцію та дератизацію (раз в 10 днів).
  7. Посилити державний ветеринарно-санітарний контроль за суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живих свиней, їх забоєм, переробкою, зберіганням продукції, ринків з реалізації живих тварин.
  8. Проводити моніторингові дослідження на АЧС матеріалу від домашніх та диких свиней.
  9. Призупинити реалізацію живих свиней, сировини та готової продукції на об’єктах ДКП “Міські ринки” з неблагополучних територій, які віднесено до зон нагляду по АЧС.
  10. Встановити суворий контроль за реалізаторами живих свиней, сировини та готової продукції свинарства, кормів для тварин, фуражного зерна без супровідних документів, які підтверджують їх походження.
  11. Посилити контроль за переміщенням свиней, сировини та готової продукції свинарства на території району.

Тваринний ринок на території міста Сторожинець до стабілізації ситуації відносно АЧС також буде закритий. 

З повним текстом протоколів засідань комісій та винесеними рішеннями можна ознайомитися нижче:

Протокол засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС

2

1

Рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

1

2

3

4

5

Категорія: Важливо Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ