“Недокошений лан Івана Миколайчука”

Культура

Буковинська земля щедра на таланти. У цьому мальовничому краї виросло ціле сузір’я гідних українських митців: композитор Володимир Івасюк, естрадний співак Назарій Яремчук, оперний співак Дмитро Гнатюк

І чи не найяскравішою зіркою у вітчизняному кіно із  середини 1960-х і до середини 1980-х років світив буковинський актор Іван Миколайчук. Він горів мистецтвом і згорав , як свіча, тяжко переживаючи за пригноблення української землі, традицій, мови … Можливо, саме це надломило його здоров’я , але до останнього дня він залишався полум’яним патріотом і сильним духом українцем .

У 1981 році був знятий фільм Івана Миколайчука “Така тепла, така пізня осінь”, у якому він був не тільки режисером, а й грав одну з головних ролей – роль Григіра Корчака.

Буковинський селянин Русак залишає убогі закарпатські землі з маленькою дочкою Орисею та їде в Канаду з надією – може там пощастить ? Саме ці кадри фільму були зняті на території села Старі Бросківці і роль маленької Орисі зіграла ще в дитинстві наша односельчанка Світлана Ісідорівна Попеску (тепер Козак).

У день відзначення 75-ої річниці з Дня народження Івана Миколайчука у Старобросковецькій  сільській бібліотеці-філії №31  проведено  виховний захід на тему “Недокошений лан Івана Миколайчука”, в якому взяли участь учні та вчителі школи та жителі села. Ведучими свята були Іван Пашняк та Аліна Ротарь. Школярі прочитали вірші: Іван Маніліч – “Іванові Миколайчуку”, Діана Крейтор – “Іванові лебеді”.

На заході була розгорнута книжкова виставка літератури та вирізок з газет про життя і діяльність кінорежисера і актора під назвою “Недокошений лан Івана Миколайчика”.

Джерело: завідуюча бібліотекою-філією №31 села Старі Бросківці А. Многодітна

 

Категорія: Культура Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ