Нагадуємо про заходи щодо недопущення зараження свиней африканською чумою

Тваринний ринок

В зв’язку з обмеженням обігу живих свиней та продукції свинарництва на території Сторожинецького району, тваринний ринок в місті Сторожинець не працював на протязі двох тижнів, а також обмежено стихійну торгівлю тваринами в селі Чудей, селищі Красноїльськ та в інших населених пунктах.

Чи буде працювати Сторожинецький тваринний ринок надалі – рішення буде прийнято на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії Сторожинецької РДА, про яке буде повідомлено додатково.

Комісія також рекомендує утриматися від купівлі свиней в місцях стихійної торгівлі, у розповсюджувачів, які реалізовують свиней по приватних господарствах, особливо при відсутності санітарних висновків або документів, які підтверджують, що тварини є цілком здорові.

Достовірність документів може підтвердити лікар-ветеринар.

Для осіб, які вдома вирощують свиней, комісія рекомендує дотримуватися санітарних правил, проводити дезінфекцію, дезінсекцію та дератизацію. Інфекція “африканської чуми свиней” може переноситися людьми, тваринами (як дикими, так і свійськими), птицею, гризунами, комахами та через неочищені транспортні засоби.

Особливу увагу потрібно звернути на стан здоров’я тварин. У разі підозри на будь-яке захворювання – негайно звернутися до ветеринара. 

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ