Міське сміттєзвалище приводять до ладу

16

Наразі проводяться роботи по капітальному ремонту під’їзної дороги до міського сміттєзвалища та нової касети для ТПВ, яку облаштувати в рамках проекту транскордонного співробітництва Україна-Румунія-Молдова MISETC 1654 “Транскордонний інструмент управління твердими побутовими відходами в сільській місцевості”

Кошти на це в сумі 290 тис. грн. були виділені на сесії міської ради. Як розповів директор комунального підприємства “КарпЕко-2010” Григорій Карп, дорога на сміттєзвалище вже довгий час знаходилася в жахливому стані, останній ремонт робили ще в 2008 році.

Дійсно, узбіччя дороги були просто завалені сміттям, а сама вона була такою, що по ній новий автомобіль, придбаний за європейські кошти, просто не міг доїхати до місця розвантаження.

5

4

13

6

8

7

Комунальники заново прокопали канали вздовж дороги, зробили її профіль і зараз утрамбовують проїжджу частину крупним щебнем та відходами від ремонту асфальтного покриття в місті.

20

19

18

15

Щодо нової касети ТПВ, то вона наразі не використовується, оскільки до неї ще немає під’їзду. Сміття з нових контейнерів ще вивозиться на другу касету, оскільки там ще є місце. За попередніми підрахунками, його вистачить до кінця року.

12

11

10

9

“Під час виконання цих робіт наша техніка долучається і до інших робіт по місту, – розповідає Григорій Драгушович. – Можу сказати, що такої чистої та якісної дороги на сміттєзвалище Сторожинець ще не бачив.

3

Наразі ми будемо розміщувати попереджувальні знаки про заборону викиду сміття поза звалищем та плануємо облаштувати відеоспостереження щоб попереджувати випадки несанкціонованого викидання відходів. Порушників будуть чекати серйозні штрафні санкції.

В мерії висловили надію, що жителі міста будуть підтримувати чистоту в цій непростій зоні на просять їх не викидати будівельне сміття в контейнери, оскільки це шкодить як їм, так і новій комунальній техніці, яка може вийти з ладу.

Допоки вона відремонтується, іншої техніки для збору нових контейнерів просто не буде. Це може спричинити значні незручності.

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ