Тиждень безпеки життєдіяльності

Тиждень БЖД

Загальноосвітні школи та дошкільні навчальні заклади Сторожинецького району приймають активну участь у проведені Тижня знань безпеки життєдіяльності.

Тиждень БЖД

27 квітня у Сторожинецькій школі-інтернат  було проведено День безпеки. Даний захід, який був організований в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності, проводився з метою навчання дітей та обслуговуючого персоналу навчального закладу правилам безпеки та діям на випадок виникнення пожежі. До проведення Дня безпеки долучилися і працівники Сторожинецького РВУДСНС України у Чернівецької області.

Під час теоретичної частини заходу рятувальники ознайомили присутніх вчителів та учнів про небезпеку, яку несе в собі вогонь та необережне поводження з ним. Зокрема, фахівці Управління ДСНС розповіли, що систематично кожного року в області люди продовжують спалювати суху траву, а це призводить до значних матеріальних збитків та, щонайгірше, внаслідок цього гинуть люди.

Тиждень БЖД

Окрім цього, рятувальники розповіли і про небезпеку нехтування правилами пожежної безпеки у власних помешканнях та в місцях з масовим перебуванням людей. Після цього рятувальниками було продемонстровано пожежну техніку на практиці.

Також 28 квітня у Дитячому садочку «Дзвіночок» м.Сторожинець, було проведено теоретичні та практичні заняття з вихователями та дітьми на теми: «Небезпека вдома й на вулиці», «Правила користування побутовими, газо- та електроприладами»,  «Що робити під час пожежі в квартирі», «Правила при виявленні вибухонебезпечних предметів», «Правила поведінки під час подорожі в ліс», «Правила поведінки при виявленні підозрілих предметів».

Тиждень БЖД

Практично було відпрацьовано евакуацію працівників та дошкільнят з приміщень. Для цього на території садочку було сплановано виникнення умовної пожежі, тому дирекція провела евакуацію обслуговуючого складу закладу та дітей у безпечне місце, після чого зателефонували до Народної служби порятунку 101. Рятувальники, які прибули на місце події, ліквідували пожежу.

Тиждень БЖД

В свою чергу, представники Сторожинецького РВ УДСНС України закцентували увагу всіх присутніх на тому, що під час таких пожеж дуже важливим є наявність первинних засобів пожежогасіння та їхня технічна справність. Однак потрібно правильно скористатися ними, що допоможе запобігти поширенню пожежі та мінімізувати її наслідки.

Тому для всіх присутніх було проведено показові виступи з правильного користування вогнегасниками. Організатори змоделювали умовну пожежу, яку було ліквідовано вогнегасником.
Також кожен бажаючий зміг спробувати скористатися вогнегасником, що викликало у присутніх чимале зацікавлення.

Шановні батьки!
Нагадайте малечі правила безпеки:

– не слід намагатися загасити полум’я самостійно;
– потрібно зателефонувати за номером «101» та покликати на допомогу дорослих;
– не можна ховатися від пожежі у шафі, під ліжком та інших темних місцях;
– не слід гасити електроприлади водою;
– не можна користуватися під час пожежі ліфтом;
– потрібно змочити тканину водою та дихати крізь неї і швидко залишити приміщення;
– якщо вийти з приміщення немає можливості, то слід вийти на балкон та кликати на допомогу;

Пам’ятайте, що наші діти – найцінніше, що є в нашому житті і їх життя та здоров’я залежить тільки від нас!

Джерело: Сторожинецький РВ ДСНС

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ