“Роби добро і добро тобі буде”

Добрі серця

Учні Сторожинецької школи-інтернат отримали високу нагороду у Всеукраїнському конкурсі “Моральний вчинок”, що проводився Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі.

Розповісти докладніше ми попросили заступника директора з виховної роботи Даскалюк Марію Павлівну:

“Це був ювілейний V Всеукраїнський конкурс “Моральний вчинок”. На цей конкурс представляли проекти по популяризації духовних та моральних надбань, сприянню формуванню громадянської позиції. На конкурсі було прийнято 586 проектів – 42 проекти були переможцями. З цих 42 – 13 отримали “Особливу відзнаку”. І ми в цьому числі.

Коли сталися заворушення в країні, ми відчули, що діти переповнені патріотизмом, що вони хочуть щось робити.  Вся робота в нашій школі проходить через лінійки. Була така лінійка “Всеукраїнська хвиля доброти”, яка і дала поштовх до проекту “Добрі серця”.

Ми відкрили “Сайт добрих вчинків”, де закликали дітей допомогти воїнам в АТО на власний розсуд, хто як може. Проводили акції “Ліки для солдата”, “Зігрій солдата”, “Миколай тебе любить”, “Пасхальний кошик для солдата”, писали листи солдатам, відправляли малюнки тощо.

Листи від воїнів АТО та наші листи та малюнки для них передає волонтер Олександр Рудий. Бійці подарували для нашої школи підписаний прапор, ми їм також.

Добрі серця

Ми це все описали, і наш проект був відзначений високою нагородою, тому що не тільки у тих дітей, які представляли школу в Києві, але й в тих, які залишилися в школі серця переповнені добротою, щирістю, доброзичливістю.

На лінійках ми постійно проводимо підсумки акцій. Наприклад, зібрали 700 грн. на ліки (які передали на Яворівський полігон), на ці гроші багато ліків не закупили, але важлива сама участь кожної дитини (діти здавали по 2 гривні), важливо, що долучилися до чужого горя, можливо комусь від цих ліків буде легше.

Перш ніж створити секцію “Добрі серця” по класах були проведені години спілкування “Людина починається з добра”. Працювали над книгою Дейла Карнегі “Як знайти друзів”, працювали над мініатюрами Бориса Бунчука, які навчають моралі. Настільною книгою є поезія Ганни Дущак, де ми вчимося доброти і порядності.”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ