ОДПІ: сервіси ДФС, боротьба з правопорушеннями

ДПІ інформує

З 1 липня поточного року для платників єдиного внеску розширено функціонал електронного сервісу “Електронний кабінет платника” (cabinet.sfs.gov.ua). Так, платники мають можливість підготувати, заповнити та надіслати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новими формами.

Нові можливості кабінету забезпечують повний спектр послуг для суб’єктів спрощеної системи оподаткування (І та ІІ група) щодо подання звітності відповідно до вимог чинного законодавства.

Користуючись режимом приватної частини «Введення звітності», платники мають змогу створити та надіслати до контролюючих органів в електронному вигляді:

податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця та податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи;

  • податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (податковий розрахунок за ф. 1-ДФ);
  • звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • повідомлення про прийняття працівника на роботу.

За результатами обробки звітності квитанції 1 та 2 розміщуються в режимі “Вхідні/вихідні документи” особистого кабінету.

Нагадуємо, що вхід до особистого кабінету здійснюється при наявності електронного цифрового підпису. Його можна отримати у будь якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, а також безкоштовно в АЦСК Інформаційно – довідкового департаменту ДФС (https://acskidd.gov.ua/).

Боротьба з податковими правопорушеннями

Боротьба з податковими правопорушеннями

Податки є найбільш важливим і впливовим інструментом регулювання економічних відносин та інтересів держави, регіонів, підприємств і громадян. Вони відіграють значну роль у формуванні дохідної частини бюджету. Постійне надходження до бюджетів податків та інших обов’язкових платежів є важливим чинником належного функціонування держави, запорукою успішного соціального, економічного розвитку та добробуту, розвитку місцевого самоврядування громадян.

Проте не всі платники податків сумлінно виконують один із найголовніших обов’язків перед державою, вдаються до різних порушень податкового законодавства – від несвоєчасної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету відповідного рівня до умисного ухилення від їх сплати.

З метою упередження порушень та для забезпечення безумовного дотримання вимог податкового законодавства Вижницькою ОДПІ проводяться відповідні контрольно-перевірочні заходи.

Так, за шість місяців 2016 року, працівниками Вижницької ОДПІ було проведено ряд планових та позапланових перевірок фізичних осіб – підприємців. За результатами 27 фактичних та 3 документальних перевірок донараховано 184,9 тисяч гривень, з яких сплачено в у становлені законом терміни 174,4 тисяч гривень.

Сплата військового збору

Сплата військового збору

За оперативними даними протягом січня-червня 2016 року до бюджету сплачено 6450,2 тисяч гривень військового збору. Про це повідомив заступник начальника Вижницької ОДПІ Холіван Д.І.

За його словами, цього року фіксується зростання сплати військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року на 36 відсотків. В 2015 році платники сплатили майже 4745,2 тисяч гривень. Враховуючи ситуацію на сході нашої країни платники сумлінно сплачують військовий збір. До того ж і ставка 1,5% є не надто високою. На підвищення рівня надходжень також вплинули заходи з детінізації економіки, зокрема, виявлення робітників, які отримують зарплатню «в конвертах» без сплати податків, а також підвищення рівня мінімальної зарплатні.

Також нагадуємо, що платниками збору є фізичні особи як резиденти, так і нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Збір сплачується з усіх доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

Не є платниками військового збору громадяни, які отримують пенсію у розмірі нижче десяти розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році – 10740 грн.) та платники, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Також військовим збором не оподатковуються доходи, визначені ст. 165 Податкового кодексу України.

Боротьба з корупцією

Боротьба з корупцією

Сервіс «Пульс» – гаряча телефонна лінія, за якою по телефону: (044)284-00-07 громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників Державної фіскальної служби України (далі – ДФС), про можливі корупційні дії з їхнього боку, а також проблеми, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

Інформація приймається цілодобово.

При наданні інформації бажано назвати своє прізвище, ім’я, по-батькові (посаду, назву суб’єкта господарювання), місце проживання (адресу юридичної особи) та обов’язково зазначити назву органу ДФС, з яким пов’язана подія, коли відбулась подія, прізвище, ім’я, по-батькові працівника органу ДФС, в роботі якого вбачаються протиправні або корупційні дії, та суть проблеми.

Про результати розгляду інформації клієнти повідомляються в режимі Call-back (працівник сервісу повідомляє про результати розгляду) невідкладно або протягом 1-3 робочих днів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін її опрацювання не перевищує 15 днів.

Результати розгляду анонімної інформації не повідомляються.

За перше півріччя звіт про суми податкових пільг подається не пізніше 9 серпня

За перше півріччя звіт про суми податкових пільг подається не пізніше 9 серпня

Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.10 №1233. Довідник пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов’язкових платежів на 1 липня 2016р. розміщено на офіційному порталі Державної фіскальної служби за посиланням: https://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/dovidniki-/54005.html.

Суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг за формою згідно з додатком до Постанови.

Звіт подається суб’єктом господарювання за 3, 6, 9 і 12 календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.

Податковий електронний кабінет платника розширив свої функції

Податковий електронний кабінет платника розширив свої функції

З 1 липня 2016 року для платників єдиного внеску розширено функціонал електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (cabinet.sfs.gov.ua).

Таким чином, платники мають можливість підготувати, заповнити та надіслати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новими формами.

Нові можливості кабінету забезпечують повний спектр послуг для суб’єктів спрощеної системи оподаткування (І та ІІ група) щодо подання звітності відповідно до вимог чинного законодавства.

Користуючись режимом приватної частини «Введення звітності», платники мають змогу створити та надіслати до контролюючих органів в електронному вигляді: податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця та податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи; податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (податковий розрахунок за ф. 1-ДФ); звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;  повідомлення про прийняття працівника на роботу.

За результатами обробки звітності квитанції 1 та 2 розміщуються в режимі «Вхідні/вихідні документи» особистого кабінету.

Нагадуємо, що вхід до особистого кабінету здійснюється при наявності електронного цифрового підпису. Його можна отримати у Акредитованому центрі сертифікації ключів, який у Чернівецькій області діє за адресою: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, 1-й пов., каб. 110, тел.: (037) 251-4379. Детальніше на сторінці АЦСФ за посиланням: https://acskidd.gov.ua/contacts.

Виявили розбіжності у даних щодо об'єктів житлової нерухомості?

Виявили розбіжності у даних щодо об’єктів житлової нерухомості – звертайтесь до контролюючого органу

Відповідно до п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

  • об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
  • розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 106).

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ