Посмертну нагороду Володимира Бузенка вручили його матері

2

Сьогодні, 2 серпня 2016 року, на плацу  військової частини А0264 (колишній 300-й полк) відбулися урочистості з нагоди Дня високомобільних десантних військ. Близько 300 військових у блакитних беретах пройшли урочистим маршем. Свято розпочали хвилиною мовчання за загиблими десантниками – тими, хто “відлетів у небо…”.

Військових зі святом привітав командир 3-го батальйонно-тактичної групи 80-го окремого аеромобільного полку підполковник Сергій Кротов:

“У цей день я хочу привітати весь особовий склад високомобільних десантних військ, ветеранів ВДВ з цим справжнім чоловічим святом. Бажаю міцного здоров’я, сімейного благополуччя, злагоди в родинах і всього найкращого. Слава ВДВ!”.

“Ви – гордість Збройних Сил України, уособлення мужності та патріотизму. Свої високі професійні якості ви проявили під час бойових завдань у східних регіонах України. І сьогодні, захисники України знаходяться на фронті, забезпечуючи мирне небо над нашими головами”, – зазначив у своєму вітальному слові Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук.

Після теплих слів привітань кращих десантників відзначили грамотами, нагрудними знаками та  нагородами.

1

Півсотні десантників завдяки волонтерській підтримці отримали відзнаки “За оборону Луганського аеропорту”.

Двом матерям загиблих буковинських “кіборгів” – матері Володимира Бузенка з Великого Кучурова Сторожинецького району та матері Олександра Боднарюка з Хотинського району вручили відзнаки “За оборону Донецького аеропорту”. Таку ж відзнаку отримала і вдова загиблого “кіборга” з Кам’янець-Подільського Майя Лізвінська. На жаль, всі три нагороди вручили посмертно…

“Коли він потрапив туди, був такий день, що там було найстрашніше. Він був веселим, не боявся нічого. Казав, що хлопці повинні захищати свою родину, свою землю, тому треба йти вперед, щоб був мир на землі. Я вважаю, що мій син заслужив звання Герой України. Але я все одно чекаю свого сина і буду чекати. У нього 28 липня, у День Святого Володимира, був День Народження, йому мало б виповнитися 28 років…“, – каже мати загиблого “кіборга” Марія Бузенко.

У час війни перед десантниками постали нові завдання  та виклики. І вони завжди готові дати відсіч клятому ворогу. На завершення урочистостей співачка Марина Тимофійчук разом з усім особовим складом виконала гімн високомобільних десантних військ “Ніхто крім нас”.

Галина Єреміца

Категорія: АТО Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ