В Донецькій області затримали капелана з Сторожинця

main1

Вчора, 1 серпня 2016 року, на стаціонарному посту в селищі Мангуш Донецької області поліцейськими був затриманий військовий капелан з Чернівецької області, у якого виявили 4 гранати РГД-5, 2 гранати Ф-1 та 2 гранатомети РПГ-18.

Як повідомила Донецька поліція, 47-річний чоловік пояснив, що він священик у місті Сторожинець, останні два тижні знаходився у Мар’їнці та Волновасі у якості капелана, а наразі повертається на попутних автомобілях додому.

Боєприпаси було вилучено, а факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Покарання за таке порушення – до 7 років позбавлення волі.

1 (2)

Сьогодні, 2 серпня 2016 року, Греко-Католицька Церква оприлюднила офіційну заяву, в якій підтвердила, що затриманий в Донецькій області священник – протієрей Іван Гопко, військовий капелан.

Він є також настоятем греко-католицькї церкви Всіх святих українського народу в Сторожинці.

Отець Іван вже два роки здійснює свою церковну місію в зоні АТО, опікуючи військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників та добробатів. Він з небайдужими жителями району неодноразово збирав волонтерську допомогу та особисто супроводжував її для наших бійців на Схід.

Звістка про затримання капелана шокувала прихожан церкви:

Як нам стало відомо, отцю Івану призначили безкоштовного адвоката. Обрання запобіжного заходу відбудеться завтра перед обідом, 3 серпня, в Мангушському районному суді.

Вночі до Мангуша виїхав народний депутат з нашого округу Іван Рибак. Також на місці є маріупольський нардеп Дмитро Лубінець. Щоб підтримати отця Івана, на судовому засіданні планують бути присутніми капелани, представники громадянського суспільства та духовенство.

Сторожинчани зараз пишуть декілька звернень до Першотравневого відділення поліції смт. Мангуш з проханням забезпечити чесний розгляд справи та з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання або іншого, яке не пов’язане з позбавленням волі.

Прихожани церкви просять всіх небайдужих, хто хоче підтримати отця Івана, підійти завтра о 8:00 до пам’ятника Борцям за волю України на Центральному майдані Незалежності в Сторожинці та підписати звернення до правоохоронних органів. З собою потрібно мати паспорт.

Категорія: АТО
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ