ОДПІ: наповнення бюджетів, земельний податок

ДПІ

За словами начальника Вижницької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернівецькій області Андрія Угрина, головним завданням органів Державної фіскальної служби є забезпечення прогнозованого, ритмічного і стабільного наповнення державного та місцевих бюджетів.

За сім місяців поточного року досягнуто стабільності у надходженнях платежів до бюджетів усіх рівнів.

До державного бюджету платники спрямували 92,5 млн. грн., додатково забезпечивши 2,9 млн. гривень. Ріст надходжень у порівнянні з минулим роком склав 17,7 мільйонів гривень. Зокрема, на підтримку Збройних сил платники спрямували 7,4 млн. грн. військового збору.

Нагадаємо, що вже другий рік поспіль джерела наповнення місцевих бюджетів було розширено за рахунок передачі з державного бюджету на місця цілої низки податків, а також запровадження нових зборів. Загалом до місцевих бюджетів упродовж січня-липня поточного року спрямовано 114,9 млн. грн., і саме завдячуючи реформам, місцеві скарбниці додатково отримали 21,0 млн. грн., перевищення минулорічних надходжень склало 42,1 млн. гривень. На сьогодні, надходження акцизного податку від роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевої казни перевищили 15,6 мільйони гривень.

На особливому контролі залишається сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка з початку року становить 102,8 млн. гривень. Виконання індикативного показника становить 112,5 %, а це у поточному році додаткових 11,5 млн. грн. бюджетних надходжень.

За підсумками семи місяців поточного року колектив Вижницької ОДПІ висловлює вдячність суб’єктам господарювання, які забезпечили гідний рівень надходжень до бюджетів усіх рівнів.

На допомогу платникам - сервіси ДФС України

На допомогу платникам – сервіси ДФС України

З метою якісного обслуговування платників та забезпечення процесу швидкого та комфортного адміністрування податків, на веб-порталі Державної фіскальної служби України розміщено ряд сервісів, які  надають можливість заощадити платникам власний час та кошти. Отож, запрошуємо скористатися наступними сервісами:

  • «Електронний кабінет платника податків» — це персональне, автоматизоване робоче місце, при допомозі якого можна підготувати, заповнити та подати звітність в електронному вигляді;
  • «Реєстр платників ПДВ» та реєстр «Анульована реєстрація платників ПДВ» — щоденне оприлюднення інформації по зареєстрованих та анульованих платниках ПДВ;
  • Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес – партнера» — це можливість перевірки та оцінки партнерів щодо податкових ризиків у діяльності;
  •  Антикорупційна гаряча лінія «Пульс» спрямована на упередження неякісного обслуговування платників та вирішення суперечливих питань, що виникають у сфері адміністрування податків та митного контролю;
  • Сервіс «Декларування on-line» — це можливість заповнити декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді;
  • «Інформаційно – довідковий ресурс» (ЗІР) — сервіс, завдяки якому за запитом платника отримується офіційна позиція ДФС України по всіх напрямках чинного податкового та митного законодавства.
  • «Реєстр страхувальників» — це можливість отримання інформації про взяття на облік платника ЄСВ, його реєстраційний номер та клас професійного ризику.
  • Крім цього, Державна фіскальна служба України запрошує платників скористатись ще і такими сервісами, як: «Митна статистика», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Електронна звітність», «Електронна митниця», «Адреси масової реєстрації», тощо.

Граничний термін сплати земельного податку - 29.08.16

Граничний термін сплати земельного податку громадянами – 29 серпня 2016 року

Вижницька об’єднана державна податкова інспекція нагадує, що відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Підставою для нарахування плати за землю є дані Державного земельного кадастру.

Фізичні особи – громадяни сплачують податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Отож, граничний термін сплати у 2016 році – 29 серпня.

До 29.08.16 необхідно сплатити за ''зайві'' метри нерухомості та елітні автівки

Власники “зайвих” метрів нерухомості та нових елітних автівок  зобов’язані сплатити податки не пізніше 29 серпня

Нагадують у Головному управлінні ДФС Буковини та наголошують, що з 1 липня 2016 року розпочався відлік 60 днів, впродовж яких сплачується  податок на нерухомість за 2015 рік та транспортний податок. 60-денний термін спливає 29 серпня 2016 року, після чого тим, хто забарився, буде нарахована штрафна санкція – 10 відсотків  від суми податку, а якщо термін перевищить 30 днів – то всі 20 відсотків. Податок сплачується на реквізити, що вказані у повідомленні.

В області сформовано та направлено фізичним особам власникам нерухомого майна, площа яких перевищує пільговий метраж та власникам нових елітних авто – 8039 податкових повідомлень – рішень на загальну суму 4,1 млн. грн. 12 відсотків від донарахованих сум на сьогоднішній день буковинці  уже сплатили.

Значно більшу суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, задекларували за об’єкти житлової нерухомості підприємства регіону – майже 8 млн. грн., з них уже надійшло в місцеву казну 3,6 млн. грн.

При цьому, слід знати, якщо у жителів області виникають запитання щодо сплати майнових податків необхідно звертатися до Центрів обслуговування платників  за місцем реєстрації, для проведення звірки даних та отримання відповідей.

За подання недостовірних алкогольно-тютюнових звітів - штраф

За подання алкогольно-тютюнових звітів з недостовірними відомостями передбачено штраф

Наголошують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та інформують, подання уточнюючого звіту не передбачено Наказом №49. При цьому у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень.

Також у відомстві звертають увагу, що алкогольно-тютюнові звіти подаються щомісячно, протягом дії відповідної ліцензії, навіть якщо не здійснювався рух алкогольних напоїв та на залишках не було продукції.

Зокрема, такі звіти складаються окремо за кожний місяць та подаються до 10 числа місяця, що настає за звітним, з перенесенням граничного строку на перший робочий день, якщо 10 число припадає на вихідний або святковий день.

Відповідно алкогольно-тютюнову звітність за липень слід подати до 9 серпня.

Звіт приймається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання в органах ДФС в електронній формі та реєструється в ЦБД без відображення показників в режимі “Подана звітність”.

Якщо суб’єкт господарювання перебуває на обліку у контролюючому органі із станом 45 (платник до кінця року (неосновне місце обліку)), то звіт повинен прийматись саме таким контролюючим органом.

Правила заповнення та подачі алкогольно-тютюнової звітності викладено у листі ДФСУ у  від 29.04.2016 р. №15535/7/99-99-12-01-01-17.

Після закінчення строку сертифікатів відкритих ключів треба оновити договір

Після закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів треба переукласти договір

Інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та наголошують, що наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 17.02.2015 № 15 із змінами  внесеними наказом ІДД ДФС від 11.09.2015 № 71, затверджені форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису та  визначено текст примірного договору про визнання електронних документів.

Договір є чинним з моменту його підписання та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів (розділ 6 Договору).

ДФС запроваджено новий електронний сервіс управління ЕЦП, такий сервіс, зокрема надає можливість керівнику вносити до системи подання документів в електронному вигляді інформацію щодо нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифікату) або бухгалтера шляхом надання Повідомлення.

До закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів, платник формує та надсилає до автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності» Повідомлення за кодом форми J(F)1391102.

До Повідомлення додаються сертифікати відповідальних осіб, зазначених у Повідомленні, та таке Повідомлення підписується ЕЦП цих відповідальних осіб. Сформоване Повідомлення обов’язково підписується ЕЦП керівника, сертифікат якого на момент отримання Повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника платника податків.

У фіскальному відомстві області нагадують, у разі закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів потрібно переукладати Договір.

Слід знати, для укладення договору «Про визнання електронних документів» з органом ДФС в електронному вигляді можуть бути використані безкоштовні програми та онлайн сервіси надані компаніями-учасниками Меморандуму щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу, які доступні у розділі «Програмне забезпечення» інформаційного ресурсу АЦСК ІДД за посиланням https://acskidd.gov.ua.

Договір з територіальним органом ДФС платником податків укладається за основним місцем обліку.

Буковинці можуть отримати ці ключі у відділі реєстрації ключів Управління (Центру) сертифікації ключів ІДД ДФС, який діє при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 «А» кабінет  №110.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ