Школярів району познайомили з особливостями вибору професії

1

З метою забезпечення у повній та достовірній інформації про зміни у соціально-трудовій сфері, регіональних особливостях ринку праці, для інформування випускників щодо соціальних послуг, які надає центр зайнятості, спеціалістами Сторожинецького РЦЗ проведено профорієнтаційні заходи з учнівською молоддю в загальноосвітніх навчальних закладах району.

2

Проведено два “Ярмарки професій” та вісім профорієнтаційних уроків-семінарів для учнів в Великокучурівській ЗОШ І-ІІІ ст.; Глибочківській ЗОШ І-ІІ ст.; Михальчанській ЗОШ І-ІІІ ст.; Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ст.; Снячівській ЗОШ І-ІІІ ст.; Годилівському НВК;  Сторожинецькій гімназії та Сторожинецькому ліцеї.

3

Завданням заходів було ознайомлення учнів з потребами ринку праці, популяризація актуальних робітничих професій, надання допомоги щодо оптимального вибору професії.  У заходах взяли участь 342 учні, з яких 29 пройшли анкетування щодо професійних намірів.

4

В Годилівському НВК та Великокучурівській ЗОШ І-ІІІ ст.. випускники все більше орієнтуються на здобуття такої професії, яка б дозволила в подальшому започаткувати власну справу, надавати послуги населенню на селі, брати участь у відродженні та розвитку села і сільського господарства тощо.

5

Школярі уважно ознайомлювались з описами професій, які потрібні сучасному селу, отримали буклети та брошури. На профорієнтаційних заходах вони дізналися багато цікавого про світ професій для свідомого її вибору, отримати уявлення та початкові знання про світ праці та кар’єри.

Джерело: начальник відділу активної підтримки безробітних Красовська О.М.

Категорія: Освіта Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ