“Сільська богема” ламає “Червоних директорів”

Статті

Децентралізація влади в Україні набирає обертів. І попри деякі позитивні моменти на окремих теренах нашої держави, неминучі зміни змусили активізуватись не тільки громадських активістів, прогресивних і мислячих людей, але й усілякого штибу кар’єристів, меркантильних та недалеких чиновників, котрі в результаті реформ ризикують залишитись без тепленького насидженого крісла.

Ця загроза настільки заважає їм жити, що, не знаючи ні сну ні відпочинку, вони проводять кулуарні, підпільні перемовини, виробляючи єдину стратегію, яка дозволить залишитись їм біля бюджетного корита, або з їхніх же слів “засунути наші ложки у цю велику миску”.

А це споконвічний ” квартірний вапрос”, який псує людей… Ну як псує, що ще може зіпсувати “червоного директора” – члена КПСС, який регулярно змінював партйні корочки та риторику у чіткій відповідності до зміни політичної кон’юктури?

Що ще може зіпсувати сільського голову, який вдавався до різних брудних інсинуацій, щоб забрати землю у фермера, тому що на цю землю накинули оком “властьімущі”?

Біда в тому, що це не сюжет по телевізору, не щось таке далеке та віртуальне, це наші реалії, це життя Сторожинця та навколишніх сіл. Мова йде про грандіозну аферу, яку намагаюся провернути у нас під прикриттям об’єднання громад.

Маючи позитивний приклад об’єднання Великокучурівської громади, процес становлення Чудейської та Красноїльської громад, вчорашні “партработніки” з якось дива вирішили, що решту сільських рад району потрібно зігнати у новітній колхоз.

Тільки так – “колєктєвізація з елементами червоного терору” і жодних компромісів.

Для цього задіяли весь арсєнал своїх старих перевірених методів – від зливу компромату і банального шантажу до накалу міжетнічних відносин і погроз.

Прикро, але політична доцільність і особисті вигоди знову перемагають над інтересами людей. Жителів міста та сіл, які обирали цих мерів і голів, які їм повірили, які мерзли за них на Майданах і гинули на фронті.

На превеликий жаль, декларування відкритості та прозорості, розпатякування про інтереси простих людей, виявилися звичайнісіньким дешевим популізмом.

Замість відкритості – кулуарні домовленості, замість прозорості – дерибан та розприділення посад, земель та залишків комунальної власності.

І все задля одного – головного принцупу колгоспу – все спільне і нічиє, відповідальності ніхто ні за що не несе. Можна кивати один на одного, вести безрезультатні бесіди і втиху пиляти. Пиляти державні субвенції, місцевий бюджет і саме ласе – землю. Землю в межах і за межами, в місті і вселі, землю під будинки, під картоплю і під ліс.

І це страшно. Страшно за майбутнє України, за майбутнє наших дітей. І коли є ціль, ці недолугі керівнічки не зупиняться ні перед чим.

Вже скликана позачергова сесія міської ради, ведеться “роз’яснювальна робота” серед депутатів щодо “правильного” голосування щодо об’єднання.

Окремим депутатам погрожують проблемами на роботі та у бізнесі. І смішно і гидко дивитися, як пани голови розбігаються, як пацюки при вигляді кота, угледівши активістів з відеокамерою.

Неприкрите хамство мера і полеміка у руслі “сам дурак”. Повна відсутність контролю над ситуацією, адже рішення про скликання позачергової сесії та її порядок денний були опубліковані на сайті міської ради.

Питання лише одне: “Про винесення на повторний розгляд проекту рішення про добровільне об’єднання територіальних громад, яке не набрало достатньої кількості голосів на Х сесії міської ради VІІ скликання 22.09.2016 року”

Це все так знайомо, це все так по совєцкі…

Прикро, пани міський та сільські голови! Ви прожили життя, постаріли, але державниками так і не стали. Ви так і залишилися колгоспними вискочками у надії пристосуватися до нових умов, зберігши комфортне середовище для власних шкурняків.

Андрій Кухарук

Нагадаємо, що нещодавно відбулася сесія міської ради, на якій депутати не підтримали об’єднання з 12 населеними пунктами. Таке рішення викликало дуже неоднозначну реакцію серед жителів міста та сіл.

На завтра, 29 вересня 2016 року, скликана позачергова сесія для повторного розгляду цього питання.

 

Категорія: Важливо Політика Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ