В Сторожинці гостює виставка “Край, де я родився і живу…”

1

В перший день листопада Центр естетичного виховання “Юність Підгір’я” при Сторожинецькому ЦДЮТ перейняв почесну естафету Всеукраїнської виставки дитячого малюнку на тему: “Край, де я родився і живу…”, учасниками якої є діти всіх регіонів України.

Виставку започаткував отець Полікарп – настоятель Львіської Греко-Католицької церкви, а стартувала вона також з Львова. Виставка, подорожуючи країною, з кожним наступним представленням поповнюється найкращими роботами учасників.

2

Основними цілями і завданнями мистецького дійства є формування у дітей і молоді активної національно-патріотичної позиції, готовність брати участь у суспільному і культурному житті країни; виховання в учнівської молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, бажання пізнавати і вивчати історико-культурні надбання нашого народу, природне довкілля; набуття учнями поглиблених об’єктивних знань з історії рідного села чи міста, про визначні місця, архітектурні історичні пам’ятки, події та видатних людей свого краю; привернення уваги державних установ, громадських організацій, широкого кола громадян до збереження та відродження історико-культурної спадщини українського народу, пам’яті втрачених населених пунктів України.

3

Творчі роботи дітей вражають своєю самобутністю, рівнем виконавської майстерності та своєрідними особливостями використання технічних прийомів образотворчого мистецтва.

4

За ініціативою отця Івана Гопка, настоятеля Української Греко-Католицької церкви Усіх Святих, до мистецької акції залучилась творча молодь Сторожинеччини. Учні з великим бажанням прийняли участь у конкурсі. Зовсім не важливо, що буде зображено на малюнку, головне, щоб дитина робила це від душі із задоволенням, тому що саме в творчих дитячих роботах відображаються їх погляди та внутрішній світ.

5

Після підведення підсумків, членами журі найкращі малюнки дітей Сторожинецького району будуть відзначені грамотами управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожинецької РДА та продовжать мистецьку подорож наступними містами України.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати творчу виставку у фойє ЦЕВ “Юність Підгір’я” з 9:00 год. по 17:00 год. до 10 грудня 2016 року.

Джерело: директор Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості І.О. Корчинська

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ