Молодь “за” Конституцію

1

У Чернівецькій області проходить серія заходів, організованих Міжнародним центром перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” в рамках проекту “Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України”.

Зокрема, 21 листопада 2016 року в Сторожинці було проведено публічну лекцію на тему “Суть Конституції та її роль в повсякденному житті”.

В лекції взяли участь близько 150 ліцеїстів Сторожинецького районного ліцею та понад 200 студентів  Сторожинецького лісового коледжу.

2

Метою даного проекту є використання кращих міжнародних практик та експертного досвіду для підвищення рівня свідомості представників суспільства, а саме впровадження розуміння, що Конституція створюється самими громадянами для себе, без впливу політичних сил.

Приклади країн, що пройшли шлях, яким йде Україна в процесі творення нової Конституції, стверджують, що найбільша інвестиція була саме у консультації зі своїми громадянами щодо положень Основного Закону, оскільки такий процес участі має потенціал для розвитку, зміцнення почуття причетності до процесів нормотворення в країні, національної єдності та ідентичності, підвищення легітимності процесу розробки конституції, створення фундаментальних основ для розвитку демократичних принципів і процесів всередині країни, розбудови громадянського суспільства.

3

Загалом захід був спрямований на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ