Містяни вимагають встановити світлофор біля школи на Майдані

main

Сьогодні вранці, 21 листопада 2016 року, до Сторожинецької мерії завітали жителі району міста Майдан, щоб поспілкуватися з міським головою Миколою Карлійчуком щодо встановлення світлофору по вул. Б. Хмельницького біля Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3.

Ще літом депутат обласної ради Василь Палій та депутат міської ради Наталя Кричка писали звернення до сесій обласної та міської рад, а також до Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області з проханням встановити на цій ділянці шляху світлофор та засоби примусового зниження швидкості – “лежачі поліцейські”.

Вчителі та жителі жалілися, що діти там безпечно не можуть перейти дорогу, оскільки майже всі автівки рухаються з перевищенням дозволеної швидкості.

Розповідали, що нещодавно двоє дітей майже не потрапили під колеса автомобіля, який здійснив обгін прямо на пішохідному переході.

1

2

3

Містянам продемонстрували погоджену поліцією схему розміщення світлофору та лист від керівника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігора Гаха, де зазначалося, що Служба не має коштів на встановлення та рекомендувався порядок виконання цих робіт і джерела їх фінансування.

4 листопада на останній сесії міської ради було вирішено виділити 8 тисяч гривень на встановлення світлофору.

7-1

Зараз біля школи встановили дві залізні опори і на цьому поки-що роботи закінчилися.

5

6

Міський голова запевнив, що мерія вже домовилася за розробку автоматики, яка дозволить світлофору працювати “на вимогу” від натискання кнопки.

Як нам стало відомо, сьогодні перший заступник начальника обласної Служби Автодоріг Петро Харлашко погодив розміщення світлофору біля школи.

В мерії розповіли, що найближчим часом такий важливий для сторожинчан об’єкт таки встановлять за кошти міської ради.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ