“Захист Вітчизни” – пріоритетний напрямок виховання школярів  

2

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожинецької районної державної адміністрації 23 листопада 2016 року на базі Їжівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено методичне об’єднання вчителів предмета “Захист Вітчизни” з проблеми “Використання інформаційно-комунікативних технологій у сучасному освітньому просторі”.

У роботі методичного об’єднання взяли участь учителі предмету “Захист Вітчизни”, методист РМК Кокош Василь Танасійович, методист ІППОЧО Коноплянко Юрій Борисович.

1

Під час роботи районного методичного об’єднання вчителі відвідали відкритий урок в 11 класі на тему: “Суть орієнтування на місцевості. Визначення сторін горизонту за компасом та місцевими предметами», який провів учитель Їжівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лупашку Віталій Євгенович. Учні за допомогою компасу, сонця та годинника орієнтувалися на місцевості по карті та визначали сторони горизонту.

4

5

Цікаво і змістовно було проведено майстер-клас “Основи рукопашного бою. Гопак” учителем Верхньопетровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Пожогою Валерієм Костянтиновичем, який разом з учнями (Кобель Михайло, Мельничук Владислав,Герман Василь, Балан Аріана) та присутніми заходу продемонстрували елементи рукопашного бою.

6

7

Учасники методичного об’єднання взяли активну участь у дискусії “Сучасний урок. Організація роботи учнів на уроках предмета “Захист Вітчизни”, де обмінялися думками щодо структури уроку, враховуючи особливості основ військової справи та військової тематики. Кокош В.Т., методист РМК, вказав на важливість військово-патріотичного виховання підростаючого покоління як на уроках, так і в позакласній роботі.

3

Завершилося районне методичне об’єднання виступом методиста ІППОЧО Коноплянка Юрія Борисовича, який дав високу оцінку проведення методичного об’єднання, зазначив про шляхи удосконалення роботи учителів, ознайомив із перспективним планом зміцнення навчально-матеріальної бази з військово-патріотичного виховання на 2016-2018 роки та відзначив важливість використання інформаційно-комунікативних технологій у роботі учителя предмета “Захист Вітчизни”.

Акцентував увагу педагогів на профорієнтаційну роботу з учнями, щодо строкової та контрактної служби в Збройних силах України та вступу до вищих військових навчальних закладів.

 Підсумком роботи районного методично об’єднання було прийняття методичних рекомендацій.

Джерело: методист РМК Кокош В.Т.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ