Напишіть про проблеми та пропозиції щодо їх вирішення

Проблеми та пропозиції

З створенням Сторожинецької ОТГ, однією з проблем, яка постала перед радою громади, є координація зусиль для аналізу ситуації по всіх населених пунктах, визначення проблем та шляхів їх вирішення.

Допоки ефективно запрацює взаємодія між всіма новоствореними органами громади та доки не буде створений ефективний інтернет-ресурс Сторожинецької ОТГ, пропонуємо вам, шановні користувачі, активно долучатися до визначення та висвітлення проблем безпосередньо на місцях. 

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ СВОЇ ПИТАННЯ ТА ПРОПОЗИЦІЇ В КОМЕНТАРЯХ ПІД ЦИМ МАТЕРІАЛОМ.

Раз в тиждень в мерії буде проводитися нарада для реагування на ваші звернення. Відповіді на коментарі до минулого матеріалу наводимо нижче:

Відповіді на питання минулого тижня:

1. Діма Лунгуляк. ой на заріччі дуже слабе світло буває таке що і 150вольт телевізор один згорів вже, старий трансформатор і потрібно замінити

Буде прийнято звернення до РЕМ та дане доручення начальнику відділу ЖКГ щодо цієї ситуації. 

2. Бобівці. В Бобівцях немає шкільного автобуса, діти мають ходити по 3 кілометри пішки.

Спрямований лист до обласного Департаменту освіти і науки про готовність у співфінансуванні придбання автобусу за співвідношенням 70/30

3. МММ. Чи правда , що хотять закрити ЦДЮ, музичну та художню школи ? якщо це так , то що робити нашим дітям? І як це питання буде вирішуватися , я думаю воно турбує не тільки мене.

Це не відповідає дійсності. З бюджету громади передбачена субвенція районному бюджету на І квартал 2017 року, як перехідний період, доки ці заклади передадуть в громаду. 

4. С. Чи будуть проводити городську воду на вулиці: Довбуша, Черемшини, Вишнева?

Дане доручення опрацювати це питання відділу ЖКГ. Є велике сподівання на закінчення реконструкції резервуару РЧВ по вул. Чернівецькій, що дозволить врегулювати питання водопостачання в місті. 

5. sos. На майдані світло нікудишнє, в мережі інколи до 150 доходить – техніка не витримує

Аналогічно п. 1. 

6. Инна. Улица Пушкина,которая далеко не на окраине,всегда в ужасном состоянии,одни ямы,которые невозможно объехать.Хотелось бы чтобы ее заасфальтировали.

Дане доручення вивчити можливість реалізації асфальтового покриття. 

7. авось. Можна якось вплинути на Укртелеком. Телефонні стовпи перекошені по всьому місту

Дане доручення начальнику відділу ЖКГ підготувати лист до Укртелекому та РЕМ і, відповідно, зробити повну інвентаризацію їхніх об’єктів інфраструктури в громаді для оцінки стану. 

8. Сторожинчанин. Чи буде в европейському містечку Сторожинець подача води цілодобово ну хоча б на святкові та вихидні дні, чи хоча б подовжити час подачі води?

Зараз розробляється проект реконструкції РЧВ (резервуар чистої води) по вул. Чернівецькій, який дозволить врегулювати питання водопостачання в місті. 

9. Сторожинчанка. Тротуар по вул.Чернівецька- весь розбитий, за відділенням соц.захисту яма, завжди наповнена водою, після дощу не пройти, не проїхати.

Дане доручення відділу ЖКГ промоніторити ситуацію та дати пропозиції по вирішенню цього питання. 

10. містянин. Хотілось би, щоб у всіх торгівельних закладах міста покупець отримував чек на свою покупку.

Це питання опрацьовується. Також багато залежить від громадської свідомості жителів громади. Покупець повинен вимагати чек, особливо на підакцизні товари. 

11. гость. по улице Шевченко,от парка в сторону улицы Карюкина нет нормальных тротуаров,приходится идти по дороге,где постоянно едут машины

Аналогічно п. 9

12. дід. Варто було б переглянути дорожній рух в місті, а також стоянки.

Дане доручення відділу ЖКГ та постійній комісії з питань ЖКГ та транспорту розглянути це питання та надати свої пропозиції. 

13. Валентина Добридіна. Просимо врахувати та виділити кошти для забезпечення осіб з інвалідністю спеціальними засобами для догляду – памперсами, пелюшками, катеторами… Згідно ЗУ “Про основи соціальної захищенності інвалідів в Україні” та Індівідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю.

Центр ПМСД зараз робить розрахунки щодо виділення фінансування на ці потреби. 

14. Таня. Прошу проводити постійний контроль за місцевими закладами швидкого харчування. Тобто за дотриманням чистоти !!! норм зберігання продуктів, та приготування їжі.

Це питання Центру Громадського Здоров’я (в минулому – санстанція) та громадського контролю. Повідомте мерію про конкретні факти. 

15. Ілля Дмитрович. В якій аптеці можна придбати дешевші ліки для хворих серцево-судинними захворюваннями та на цукровий діабет? Гройсманом сказано було, що з 1 січня ліки для цих категорій здешевіють, а з 1 квітня- будуть дотуватись з бюджету,постанова уряду уже діє.

Єдине, на що має якийсь вплив міська влада – це комунальна аптека по вул. Соборній, оскільки вона є комунальною власністю районної ради. Питання вивчається. 

16. Валентина. Чому в аптеках міста не пробивають чеки і не вказані ціни на ліках? Купуємо кота в мішку.

Це питання громадського контролю. Повідомте мерію про конкретні факти. 

17. ValerA. ХатаНет як завжди на першому місці…по самому не стабільному і-неті! Знаю, це не пов’язано з вище вказаною темою, але прохання зроибити порядок з цим 🙂

Це приватна структура. Споживач сам обирає постачальника послуг. 

18. Житель. Бродячи собаки. Стоянка за Будинком культури – идуть прямо на людей. Зупинка на Чернівці – “ліві” автобуси не дають зупинитись другому траспорту,Чеки в магазинах, аптеках….Лівньовки. Не помішав би транспорт в Сторожинці – Майдан-Кошкове- Клинівська- Кладовище-Глибочок

Розробляється Програма поводження з бездомними тваринами. Щодо зупинки – питання опрацьовується спільно з поліцією. Питання транспортного сполучення всередині громади також опрацьовується. 

19. SV. Потрібно капітально відремонтувати відрізок дороги Зруб-Комарівці – Комарівці – Слобода-Комарівці – Ясено. Це дозволить розвантажити в Сторожинці обїздну та саме місто від транзитного транспорту на Красноїльськ та назад. Також варто в населених пунктах громади встановити на вулицях контейнери для збору сміття, щоб не засмічувати береги річок та яри і ліси. По вулицях слід провести вуличне освітлення. Ну і дороги. Це артерії. І від цього фактора багато що залежить. В Сторожинці слід запровадити рух міського транспорту. Для сторожинчан це буде значне полегшення, особливо для мешканців околиць міста. Будівництво каналізаційного колектора в Сторожиці та в населених пунктах на березі Сірету. Адже в селах також є каналізації, та куди стікають стоки, шановні мешканці? Отож-бо. Облагородження та приведення в належний стан автобусних зупинок в селах громади з вивішенням розкладу руху автобусів. А то вийдеш на зупинку в Давидівці чи Панці, а інформації про рух – нуль. І ловиш попутку або якщо повезе – то сядеш на рейсовий автобус. Ось такі пропозиції. Я думаю, що це під силу вирішити новоствореній громаді.

Всі питання по будівництву об’єктів інфраструктури обговорюються та будуть розроблятися відповідні проекти. 

20. Максим Пансик. Сьогодні (18.01.2017) зранку йшов до церкви на богослужіння і по освячену воду. Дорога до церкви і з церкви була пекельною. Слизько, купки снігу і малі проблиски тротуару. Вибір – або пересувайся дуже повільно, щоб не впасти і ледь встигай до церкви, або крокуй у сніг і промочи ноги, або згадуй вправу оленячий біг і здійснюй неймовірні стрибки з одного чистого клаптя тротуару на інший.

До всього два ліхтарі на залізничному переїзді, що на провулку Клинівському і один трохи далі давно згасли – перегоріли лампи. Аварійна ситуація!!! А дорога від залізничного переїзду на вулицю Видинівського – скляне плато. Зранку йдучи на роботу, дорослі мають розвагу і поману. Розвагу – ставити “малих черепашок” на ноги – школярі молодших класів падають на свої наплічники і піднятись самостійно не можуть. Поману – допомагати літнім людям подолати слизьке плато.

Жителі звичайно самоорганізовуються – два-три відра піску чи попелу на дорогу, розбивають лід на дорозі біля своїх домівок, але це крапля в морі.

Пропозиція – подбати про безпеку жителів міста, прибираючи і посипаючи тротуари і дороги постійно. Провести ремонт ліхтарів і нарешті зробити дорогу і тротуари на провулку Клинівському і далі.

Цю ділянку дороги посипали в той же день після цього звернення. По мірі необхідності – мерія реагує. 

21. Денис Семенюк

  1. Проблема бродячих собак гостра. В першу чергу це мікрорайон, біля старої водокачки по Чернівецькій та часто в центрі міста. Не раз бачив, як люди відмахуються від зграї.
  2. Об’їздні дороги. Особливо від танку до кладовища. Через це Вантажівки їздять центром міста та розбивають дороги, які не призначені для такого навантаження.
  3. Про внутрішньоміський транспорт. Варто добре продумати маршрут, та спробувати тимчасово запустити такий рейс. І массово розрекламувати, що є такий рейс, щоб люди користувались та судячи з потоків редагувати час та карту маршруту.
  4. Це мало би бути на першому місці… Очисні споруди. Може хоч в ОТГ це діло рушить з мертвої точки? Я знаю, що це великі кошти, але це дуже потрібно нашій громаді.

Питання внутрішніх маршрутів обговорюються. Можливо, будуть проекти по реалізації.

22. Степан Гринчук. Погана дорога за маршрутом Бросківці – Ясени – Костинці!!!!!

Ця дорога знаходиться на балансі Служби автодоріг області. Обговорюється питання по взаємодії в ремонті, поки дорога не передана на баланс громади. 

23. Клинівська. Пишу в друге не зрозуміло чому було удалено моє звернення до Карлійчука Микола Миколайович другий місяць підряд ми платимо за мусор який на протязі цих же двух мiсяців ніхто не вивозить у зв’язку з цим вимагаємо щоб ви дали вказівку щоб Карп забрав свої нікому не корисні мусорні ящики

Дане доручення відділу ЖКГ розібратися в цій ситуації. 

24. містянин. Де можна ознайомитись з вакансіями в ОТГ? Де конкурси?

Інформація готується і буде опублікована. 

Всі коментарі, що не відносяться до цієї теми, будуть видалятися. 

Повсякденне життя громади та громадських добробут залежить від активності та відповідальності кожного жителя.

Не будьте байдужими. Тільки спільними зусиллями ми зможемо привести Сторожинецьку громаду до процвітання.

 

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ