Рятувальники провели профілактичну роботу з рибалками

 

Впродовж місяця рятувальники постійно проводять попереджувальну роботу з населенням щодо важливості дотримання правил безпечної поведінки під час перебування на льоду. Зокрема вчора, 24 січня 2017 року, працівники Сторожинецького РС УДСНС провели рейд на водоймах району та поспілкувалися з людьми, які цього дня вирушили на кригу на комплексі “Аква+”

У ході бесід рятувальники пояснили громадянам, що безпечним для перебування однієї людини вважається лід завтовшки не менше 12 сантиметрів; для одночасного перебування на кризі кількох людей – не менше 25 сантиметрів.

Тому, перш ніж виходити на лід, рятувальники закликали людей обов’язково перевіряти міцність крижаного покриву.

Окрім цього, фахівці Управління застерегли – не ступати на кригу у стані алкогольного сп’яніння, у нічний час та наголосили на забороні дітям виходити на лід без нагляду дорослих.

Місцевим рибалкам, яких на озерах виявилося чимало, надзвичайники розповіли, як слід робити лунки та яка відстань має бути між ними, щоб не утворилось тріщин на льоду. Також під час рейду рятувальники нагадали, які підручні засоби обов’язково потрібно мати з собою під час виходу на кригу – адже міцна мотузка, дошка чи довга палиця можуть стати у нагоді під час порятунку у разі, якщо хтось провалиться під кригу.

У ході інформаційно-роз’яснювальної роботи працівники Сторожинецького РС УДСНС роздавали людям листівки, вручали буклети із застереженням, де було зазначено, як поводитись на кризі так, щоб перебування на льоду обійшлося без трагічних наслідків чи травм.

Джерело: Сторожинецький РС УДСНС

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ