Утрамбований “благоустрій”

Парковка на газоні

Біля будівлі Фонду з тимчасової втрати працездатності по вул. Б. Хмельницького в Сторожинці не вчухають баталії між ЖКГ, як представником міської ради, яка відповідає за благоустрій міста та керівництвом фонду. Вся ситуація розвивається через парковку автомобілів на газоні, який являється об’єктом благоустрою міста.

Начальник Сторожинецького ЖКГ Поляк Валерій Михайлович:

“Дуже би не хотілося недбалого відношення людей, які живуть з нами поряд. Підтримувати порядок не тільки в себе вдома, а й в місті, де мешкаємо всі разом. Має бути відношення до громади як до сім’ї, а не як до “заграниці”. Мене більше всього обурює, коли в хаті порядок, а за парканом – бардак.

І ось приклад – Будівля Фонду з тимчасової втрати працездатності. “У хаті – порядок”, на території установи – порядок, гарний кований паркан, а за парканом – парковка прямо на газоні, який вже знищений. 90% часу на ньому стоїть авто начальника цього фонду. Буквально через декілька метрів уже газон ЖКГ, на якому висаджені декоративні рослини.

Я говорив з керівником цієї установи декілька раз, пропонував йому паркуватися на території нашого підприємства. Працівниками ЖКГ під час останнього суботнику для того, щоб виключити паркування автомобілів на газоні, були встановлені металеві стовпчики, які обмежували в’їзд і парковку на газоні. Чудесним образом вони за добу пропали.

На протязі довгого часу історія повторювалася і повторювалася, хоча сьогодні (12.05.15 р.) транспортні засоби вже не паркувалися на газоні.

Хотілося би відповідної реакції і наведення порядку, тобто приведення “номінального” газону до стандартного стану газону з зеленими рослинами, так як роблять всі інші організації міста, за якими закріплена згідно рішення міської ради визначена територія благоустрою.”

Парковка на газоні

Коментар начальника Сторожинецького ДАІ Сушинського Андрія Миколайовича:

“Дуже багато було зроблено для благоустрою міста Сторожинець, але поодинокі випадки показують, що люди не цінують труд інших людей.

Щоб притягнути водія до відповідальності, нам потрібно безпосередньо спілкуватися з ним. Так як автомобілі залишають на тривалий час, немає можливості в цей же момент покарати винного.

По можливості водія цього авто буде притягнуто до відповідальності. В подальшому під час виявлення таких фактів будемо реагувати відповідно до чинного законодавства.

Хочу зазначити, що до 15 квітня 2013 року Правила дорожнього руху не забороняли стоянку на газонах. Покарати водія штрафом у 510 грн. за знищення зеленої трави могли лише співробітники державної інспекції із охорони навколишнього середовища. Тепер же притягнути водія до відповідальності за стоянку у забороненому місці може і працівник Державтоінспекції, оскільки це порушення ст. 122 п.1 “Стоянка в забороненому місці”.

Нагадаю, що газон – ділянка однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав (переважно багаторічних злаків) або одернування (п. 1.10 ПДР). “

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ