Другокласники в Банилові вчилися патріотизму та єдності

Моя Україна – зоря світанкова,
Пшеничні лани, голубі небеса,
Її солов’їна калинова мова
Світиться, наче на сонці роса.

День Соборності України – це підтвердження того, що сила нашої держави – у єдності українських земель.

“У єдності наша сила” – саме під таким гаслом пройшов урок патріотизму, приурочений 98-й річниці Соборності України у Банилові-Підгірному, який організували та провели вчитель початкових класів Абрамчук Алла Сільвестрівна та бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна.

До участі у святі були залучені учні 2 класу. Діти із задоволенням прийняли в ньому участь, адже вони – справжні патріоти своєї держави. Свято розпочалось гімном України.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих за свободу, незалежність та соборність України. Алла Сільвестрівна пояснила молодшим школярам історичне значення Декларації про об’єднання УНР і ЗУНР і розповіла всім присутнім про історію виникнення свята Соборності України .

У глядачів була можливість не тільки послухати про події 1919 року, а й переглянути відопрезентації, приурочені Дню Соборності України. Діти брали участь у віртуальній подорожі, історичних екскурсах, співали українські пісні, розповідали вірші.

“Я впевнена, що це свято ще більше переконало дітей у тому, що саме від нас, українців, залежить майбутнє нашої держави. Проведення таких заходів сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, мають велике значення для патріотичного та духовного виховання дітей та молоді. Віримо, що діти стануть справжніми патріотами держави, ім’я якій – Україна!” –  коментує Оксана Володимирівна.

Категорія: Відео Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ