В Сторожинці відновлює діяльність осередок “Пласту”

Пласт

У неділю, 29 січня 2017 року, відбулась зустріч ініціативної групи з відродження осередку національної скаутської організації України (НСОУ) “Пласт”. Організація була заснована в 1911 році. Мета діяльності – сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот.

На зустрічі були присутні колишній виховник гуртка “Зубровиська”, що діяв на теренах Сторожинецького району, нині голова Пластприяту (дорослі громадяни старше 18 років, які на волонтерських засадах допомагають Пласту в організаційних, адміністративних і фінансових питаннях) Максим Пансик, вихованець якого Нікіта Олянецький вирішив стати виховником “Пласту” у Сторожинці, голова товариства політв’язнів і репресованих Одарка Антемюк, в.о директора Сторожинецького лісового коледжу Ігор Бурдейний, отець Іван Гопко, голова обласного осередку НСОУ “Пласт” станиці Чернівці Ігор Канак та члени пластового проводу Ігор Гангала і Ксенія Дремлюженко.

Перед гарною ідеєю постали і виклики – потрібне приміщення для домівки (місця, де пластуни проводитимуть свої заняття), потрібні меблі, література і канцелярія для ефективної діяльності гуртка. Потрібна підтримка влади, підприємців і небайдужих людей.

А найголовніше – потрібні зацікавлені діти, підлітки, які пластуватимуть.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ