Наші волейболістки зайняли призові місця в обласному чемпіонаті

Впродовж листопада-грудня 2016 року та січня 2017 року проходив чемпіонат Чернівецької області з волейболу серед команд дівчат 2000-2001 р.н. та 2002-2005 р.н. сезону 2016-2017 років. А в січні та лютому 2017 року тривають змагання чемпіонату Чернівецької області з волейболу серед команд юнаків 2000-2001р.н. та 2002-2004р.н. сезону 2016-2017 років.

Вперше в історії Сторожинецького району в Чемпіонаті області були представлені чотири команди-  таку кількість команд ніколи ще не забезпечували для участі в обласних змаганнях. Три команди увійшли у четвірку фіналістів з першого місця в підгрупах – це також вперше в історії району. Ще одну путівку до фіналу виборює команда хлопців старшої вікової групи у відбірковому додатковому турі.

28 січня завершилися змагання чемпіонату області з волейболу серед команд дівчат. Обидві наші команди посіли ІІІ місця в області.

Серед старшої вікової групи бронзові медалі виборювали: Багнян Марія, Бічер Діана, Боднар Марія, Влад Василіса, Волар Вероніка, Дяденчук Альона, Наліпа Аліна, Пожога Анастасія, Скіпор Юлія, Федоряк Олександра.

Серед молодшої вікової групи: Алергуш Міхаєла, Бортняк Діана, Дуган Діана, Козачук Євгенія, Крупецькова Євангеліна, Мущак Анжеліка, Мущак Джесіка, Сандуляк Галина, Слезак Андріана, Шушайло Діана, Ярославська Крістіна.

За останній рік відділення волейболу ДЮСШ інтенсивно розвивається, є значні досягнення та перспективні учні. Збірна команда дівчаток в матчевій зустрічі отримала перемогу над переможцями районних змагань серед жіночих команд.

Молоде покоління готове поповнювати збірні команди нових об’єднаних територіальних громад району.

З утворенням нових громад виникли деякі непорозуміння по відношенню до галузі спорту. Одні не передбачили кошти для проведення заходів серед школярів району, інші не запланували кошти на перевезення учнів-учасників змагань, треті вважають, що треба зменшувати фінансування на фізичну культуру і спорт, четверті – взагалі відмовились виділяти хоч якісь кошти на розвиток спорту.

Окремих районний рівень не влаштовує, вони виходять на обласний і готові витрачати кошти у три рази більше на проїзд та, минаючи Сторожинець, їдуть аж до Вижниці.

І вже з першого лютого майже третя частина учнів збірних команд Сторожинецької ДЮСШ з волейболу не є її вихованцями, так як прийшлося закрити групи.

Втрачається цикл підготовки юних спортсменів, щонайменше дворічний. З часом, все стабілізується, але будуть втрачені роки для підготовки нових спортсменів, а щоб розпочати заново – необхідно 3-5 років напружених тренувань.

Станом на кінець 2016 року в ДЮСШ нараховувалося 604 учні, які відвідували тренування в 40 групах відділень спортивної школи у 11 населених пунктах району і займалися в 15 спортивних залах загальноосвітніх навчальних закладів. За місяць, станом на 31.01.2017 року, кількість учнів ДЮСШ зменшилась з 604 до 470, на 22 %.

Якщо заняття спортом будуть зменшуватися такими темпами, то здорової нації на Україні, а тим більш в районі не слід очікувати.

Над цим варто задуматись керівникам об’єднаних територіальних громад.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ