“Я би заборонила війну, щоб тато не воював, а мама не плакала”. Маша, 6 років

Почуття патріотизму є однією з провідних цінностей, якими має оволодіти підростаюче покоління. Наскрізною темою занять в екологічних гуртках є національно-патріотичне виховання. Завдання педагогів полягає в тому, щоб слова “Україна” та “патріотизм” набували для дитини особливого значення , тобто осмислювались не лише розумом, а й серцем.

З цією метою керівники гуртків ЦЕНТУМ проводять заняття з патріотичного виховання.

Під час роботи в гуртку “Екологія для дошкільників” на базі Сторожинецького ДНЗ “Сонечко” на початку тижня був проведений тренінг “З Україною в серці”.

Для того, щоб кожна дитина могла сказати: “Україна в моєму серці!”,  вихователі разом з дітьми переглядають відеоролики “Україна в серці кожного”, мультфільм “Моя країна – Україна”, читають багато художньої літератури, проводять бесіди про наше рідне місто, про нашу столицю, намагаються у доступній формі пояснити гуртківцям, що відбувається у нашій державі.

Діти з теплом у серці передають малюнки нашим воїнам, за що вони віддячили підписаним ними Державним прапором.

Цікаво було послухати вислови дітей на тему “Якби я був (була) президентом”:

Софія Боянчук, 6 років: “Якби я була президентом, я б поміняла країну на краще.”

Маша Кривко, 6 років: “Я би заборонила війну, щоб мій тато більше ніколи не йшов воювати, а мама би за ним не плакала.”

Даша Цикул, 6 років: “Якби я була президентом, то дала б усім дітям такі ліки, щоб вони ніколи не хворіли.”

Софія Чернієвич, 7 років: “Я би зробила для всіх мам таку велику зарплату, щоб вони купували всілякі іграшки для своїх дітей”

Андрій Зосюк, 6 років: “Если бы я был президентом, то я бы приказал достроить все недостроеннные дома. И обязательно написал на доме вывеску: “Тут находиться президент”, чтобы все люди приходили, а он им помагал. А еще возле памятника воинам посадить много цветов и поставить заборчик, чтобы никто памятник не ламал. А для садика я бы приказал выровнять бетон, чтобы никто не падал и поставить разные атракциони”.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ