Тренінг “Скажи насильству НІ! Ти маєш право”

У середу, 15 лютого 2017 року, на базі методичного кабінету у Сторожинці був проведений тренінг “Скажи насильству НІ! Ти маєш право”.

Учасниками тренінгу були практичні психологи і соціальні педагоги навчальних закладів Сторожинецького району, Сторожинецької, Красноїльської, Чудейської ОТГ, фахівці із соціальної роботи, юристи-суб’єкти протидії насильству Сторожинецької РДА (РЦСССДМ, СуСД) і Сторожинецької міської ради Сторожинецької ОТГ.

Метою тренінгу було надання фахівцям теоретичних знань і практичних навичок з подолання проявам насильства у молодіжному середовищі. Насильство і його види (фізичне, психологічне, сексуальне, економічне), дискримінація, стигматизація, булінг, мобінг, віктимна поведінка, синдром навченої безпорадності, шляхи подолання проявів насильства – неповний перелік питань, які були розглянуті на тренінгу. Учасники були щиро вдячні за проведений захід і набутий досвід.

“Робота з подолання проявів насильства – це не справа однієї години або одного дня. Це систематичний і клопіткий комплекс діяльності і заходів, серед яких  психодіагностична, консультаційна і психокорекційна роботи психолога, юридичний супровід правознавців і соціальний патронаж фахівців із соціальної роботи” – зазначив Пансик Максим, сертифікований тренер по проведенню тренінгів з протидії проявам насильства, практичний психолог Сторожинецького лісового коледжу, який проводив тренінг.

Він висловив слова вдячності фахівцям Запорізького обласного благодійного фонду “Гендер ЗЕД” і тренерам Світлані Дубині і Марті Чумало за наданні знання і навички, а також за можливість ділитись набутим досвідом з колегами-освітянами; адміністрації Сторожинецької РДА, Сторожинецької міської ради Сторожинецької ОТГ і колективу методичного кабінету за сприяння у організації проведення тренінгу.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ