ОДПІ: скарги, знижки для власників авто на біопаливі

ДПІ

З 1 січня 2017 року набули чинності зміни, внесені до статті 56 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

Цими змінами, зокрема, доповнено статтю 56 ПКУ пунктом 56.23, яким визначено особливості оскарження рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зокрема, передбачено, що скарга на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних подається тільки до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, тобто до Державної фіскальної служби України.

Скарга на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних розглядається протягом 10 календарних днів з дня отримання такої скарги, при цьому термін розгляду скарги не може бути продовженим.

В свою чергу, якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних не надсилається платнику податків протягом 10-денного строку, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків з дня, наступного за останнім днем зазначеного строку.

Особа, яка використовує авто на біопаливі, має право на податкову знижку

Фізособа, яка здійснила переобладнання авто та використовує біопаливо, має право на податкову знижку

У разі, якщо фізична особа, яка здійснила переобладнання транспортного засобу та використовує біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива), та хоче скористатися правом на податкову знижку, необхідно подати документи, які підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу, сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Відповідно до пп. 166.3.7 ПКУ така фізична особа має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку.

При цьому, процедура переобладнання транспортних засобів, зокрема, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива, встановлена Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2010 р. №607.

Відповідно до Порядку після переобладнання транспортного засобу в індивідуальному порядку власник або його представник обирає організацію з оцінки відповідності та подає заяву про проведення оцінювання відповідності транспортного засобу, що переобладнаний, вимогам правил, нормативів і стандартів України, а також умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження (заяві про проведення оцінювання). За результатами такого оцінювання видається сертифікат відповідності для переобладнаних автобусів та акт технічної експертизи або сертифікат відповідності для інших транспортних засобів, що переобладнані.

У фіскальному відомстві нагадують, граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2016 рік – 29 грудня 2017 року.

Термін для сплати ПДФО з виплачених доходів

Термін для сплати ПДФО з виплачених доходів

У фіскальній службв Буковини нагадують, відповідно до п.п. 168.1.1 п. 168.1 ст. 168 розд. IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в ст. 167 ПКУ.

Згідно з п.п. 168.1.2 п. 168.1 ст. 168 ПКУ податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування податку до бюджету.

Відповідно до п.п. 168.1.4 п. 168.1 ст. 168 ПКУ якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок сплачується (перераховується) до бюджету протягом трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Враховуючи вищевикладене, податок на доходи фізичних осіб сплачується податковими агентами під час виплати оподатковуваного доходу платнику податку або при виплаті доходу готівкою з каси чи у не грошовій формі, протягом трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ