Одержуючи зарплату в “конверті”, ви стаєте учасниками порушення законодавства

ПФУ

Шановні мешканці краю! Одержуючи зарплату в “конверті”, ви стаєте учасниками порушення законодавства України та позбавляєте себе гідної пенсії в майбутньому, а ваша згода на “мінімалку” передбачає мінімальний коефіцієнт заробітку, який враховується при обчисленні пенсії.

Проблеми тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості, не тільки в тому, що бюджет недоотримує кошти у вигляді несплачених податків та відрахувань до Пенсійного фонду, а й в тому, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин та виплата заробітної плати нелегально містять в собі багато негативних моментів, і перш за все – це втрата страхового стажу для призначення пенсії, позбавлення працівників права на отримання виплат в разі тимчасової втрати працездатності, допомоги у разі отримання  травми на виробництві, втрата права на оплачувану відпустку.

Ваше майбутнє – у ваших руках! Не варто розраховувати на гідний розмір пенсійної виплати при задекларованій мізерній заробітній платі! Проявіть свою чітку громадянську позицію – вимагайте від своїх роботодавців гідної оплати праці з  прозорим її декларуванням!

Пам’ятайте, що отримуючи заробітну плату в «конверті» – ви забезпечуєте сьогодення, але ризикуєте своїм майбутнім. Не дозволяйте себе обманювати! Наполягайте на укладенні трудових угод, колективних договорів, на виплаті легальної заробітної плати!

Відстоюйте свої права не поодинці, а спільно, усім колективом!

Шановні роботодавці! Підвищуючи легальну заробітну плату найманим працівникам, ви дбаєте не тільки про їх добробут сьогодні, а й в майбутньому – про їх пенсійне забезпечення!

Не допускайте «зрівнялівки» в розмірах заробітної плати, яку отримують ваші працівники на рівні мінімальної. Забезпечте її диференціацію через колективні договори за рахунок встановлення доплат, надбавок, премій залежно від складності, відповідальності  та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його праці.

Офіційне працевлаштування, виплата заробітної плати легально є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи всіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату, це захистить ваш бізнес від штрафних санкцій за порушення норм чинного законодавства.

Подбайте про свій позитивний імідж, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків!

Шановні профспілкові активісти! Принципово відстоюйте трудові, соціально-економічні права та інтереси членів профспілки шляхом вдосконалення колективно-договірних відносин посиленням контролю за створенням належних умов праці, офіційним оформленням трудових договорів, легальними виплатами заробітної плати не нижче мінімального рівня. Дбайте про кадрову стабільність та злагоджену роботу усіх учасників трудового процесу. Лише спільними зусиллями, пам’ятаючи, що роботодавець та найманий працівник є партнерами у розбудові незалежної України, ми зможемо досягти результативності з питань легалізації зайнятості та  детінізації заробітної плати.

Джерело: Управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районі

Категорія: Економіка Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ