В бібліотеці провели День інформації для пенсіонерів

У різних інформаційних джерелах можна прочитати, побачити чи почути абсолютно різні думки, прогнози і припущення щодо пенсійної реформи.

Для зручності громадян, з метою надання сучасної консультативної допомоги з питань пенсійного законодавства жителям Сторожинеччини в районній бібліотеці спільно з працівниками Управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районні був організований День інформації за допомогою онлайн-консультацій в режимі Skype-зв’язку.

Що чекає пенсіонерів у 2017 році? Які будуть умови, щоб отримувати трудову пенсію в повному обсязі? Скільки буде джерел? Коли почнуть запроваджувати накопичувальну систему? Які підрахунки будуть – обов’язкові чи накопичувальні? Недержавне страхування, працюючі пенсіонери, пенсії шахтарям та військовослужбовцям, пенсії по інвалідності – на всі ці запитання відповіла жителям району заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області Мала Наталія Іванівна в режимі Skype-зв’язку.

Пенсійна реформа в Україні назріла давно, бо щороку Пенсійний фонд має значний дефіцит коштів, які доводиться додатково вливати з держбюджету. У бюджеті Пенсійного фонду на 2017 рік дотація з держбюджету перевищує 140 млрд грн. Саме скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду уряд називає ключовим завданням пенсійної реформи. Реформа в країні буде втілюватися поступово.

Також, інформацією про перелік документів, необхідних для призначення пенсій – за віком, по інвалідності, у зв’язку із втратою годувальника, строки виплат, способи отримання пенсій, та ще багато іншої корисної інформації поділилася з присутніми перший заступник начальника пенсійного управління Токарюк Валентина Єрофєєвна.

Кожному, хто виходить на пенсію, працівник Пенсійного фонду розповість і покаже, пояснить, де про це прочитати докладно. Все буде зроблено прозоро і зрозуміло для кожного. Майбутнє українців, які чесно й сумлінно працюють – отримування пенсій, які забезпечать їм гідну старість.

Джерело: зав. відділом обслуговування Сторожинецької ЦРБ Кухарєва Н.М.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ