Урок-реквієм “Герої не вмирають” в Банилові-Підгірному

Бо він герой. Герої не вмирають.
Герої не вмирають. Просто йдуть
З Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть…
Героям слава – вписано у серці

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру.  Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, змушуючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини. Саме патріотизму, любові до України, гордості за свій народ та його героїв був присвячений урок-реквієм “Герої не вмирають”, який було проведено у Банилові-Підгірному вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною спільно з бібліотекарями села.

 

“Герої не вмирають, герої живуть вічно!” –  саме такими  словами розпочалося  вшанування  героїв Небесної Сотні, людей, які не роздумуючи віддали життя за свою Батьківщину, свої ідеї, переконання. На уроці були присутні учні 2-3 класів.

На протязі всього уроку ведучі  бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна і вчитель початкових класів Абрамчук  Алла  Сільвестрівна зачитували вражаючі факти з історії Майдану, цитували вірші сучасних поетів. Школярі переглянули документальні знімки Героїв Небесної Сотні, відео презентації на слова пісень “Небесну Сотню, Господи, прийми” та “Мамо, не плач, я повернусь весною”.

Ведучі перелистували сторінки 3-річної давності і в класі  було тихо, як ніколи. Вірші, фотографії, документальний перегляд подій знову нагадали всім присутнім, яка страшна ціна заплачена за нас, наше життя, за мир і спокій на нашій землі , і як боляче усвідомлювати що у нас далі йде війна і гинуть люди.

Завідуюча бібліотекою Стратейчук Віра Омельянівна  провела бібліографічний огляд літератури, а провідний бібліотекар Коваль Тетяна  Павлівна познайомила всіх присутніх з збіркою “Говорить Майдан”, продекламувавши вірші з цієї збірки, які були написані на Майдані під час Революції гідності.

У  виконанні Оксани Володимирівни прозвучав “Монолог матері загиблого героя” і пісня “Свіча”. Під мелодію гімну Небесної Сотні “Пливе кача” згадали всіх загиблих поіменно.

Діти запалили свічки пам’яті, єдності, надії і миру та, схиливши голови в скорботі, присвятили хвилину мовчання всім Героям Майдану, які загинули за світле майбутнє України.

Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.

“Герої не вмирають, вони завжди будуть у наших серцях! Це має пам’’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо збудувати нову, міцну Україну”, – зазначали на уроці.

Ніхто не повинен лишатися байдужим до того, що відбувається у нашій державі, заради пам’яті загиблих, заради нас та миру на нашій землі.

Викладачі та бібліотекарі зробили все, щоб діти зрозуміли, що сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема, залежить чи звучатиме гордо і могутньо ім’я Україна і Український народ в третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно в забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ