У Великому Кучурові встановлять пам’ятник кіборгу-Герою Володимиру Бузенку

У Великому Кучурові встановлять пам’ятник легендарному кіборгу-Герою Володимиру Бузенку. Рішення про виділення коштів на встановлення меморіалу в сумі 50 тис. грн. прийняли на черговій сесії Великокучурівської ОТГ вчора, 28 лютого 2017 року – з такою пропозицією до депутатів звернувся Голова Великокучурівської ОТГ Василь Тодеренчук.

Кошти виділять з резервного фонду. За дане рішення проголосували усі 19 депутатів, які були присутні на сесії. Тепер залишилося розробити макет пам’ятника та узгодити його з родиною загиблого Героя.

Володимир Бузенко служив у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади. Вова був кулеметником, мав позивний “Італьянець”. Пізніше його перевели до 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади.

26-річний Володимир Бузенко загинув 20 січня 2015 року під час масованого обстрілу російськими бойовиками, обороняючи Донецький аеропорт. Поховали Героя Володимира Бузенка 1 грудня 2015 року у його рідному селі.

Нагадаємо, у грудні 2016 року в місті Краматорськ мати загиблого Володимира Марія Георгіївна Бузенко отримала відзнаку для сина – “Народний Герой України” – посмертно.

Вручала нагороду Народна артистка України, Герой України Ада Роговцева.

Вічна пам’ять і слава Тобі, Володимире!

Джерело: Галина Єреміца

 

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ