Конкурс декламаторів поезії “Поетичний віршограй Лесі Українки” в Банилові-Підгірному

Жила колись на світі Леся.
Любила мріяти й співати…

Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, ім’я її – Леся Українка.

Життя Лесі Українки – це вічна легенда про мужність і мудрість, ніжність і титанічну незламність поетеси-жінки, рівної якій важко знайти у світовій літературі.

Талант Лесі Українки – багатогранний. Вона увійшла в літературу як велика поетеса, геніальний драматург, прозаїк, перекладач… Її поетичне слово хвилює нас і сьогодні. Саме тому, із метою виховання любові до творчості Лесі Українки, було проведено конкурс декламаторів поезії “Поетичний віршограй Лесі Українки”, у якому взяли участь учні других класів. Конкурс підготували і провели вчитель початкових класів Абрамчук Алла Сільвестрівна і бібліотекарі села.

Про цікаве та нелегке життя відомої письменниці Лесі Українки дізнались учні Банилово-Підгірнівської школи. На святі звучали вірші поетеси, всі разом склали квітковий віночок вшанування пам’яті Лесі Українки, яка дуже любила квіти. Не залишилися байдужими юні серця і від перегляду біографічного відео про Лесю.

Завідуюча бібліотекою Стратейчук Віра Омелянівна підготувала книжкову виставку “Я буду вічно жити…” та провела бібліографічний огляд “Лесин дивосвіт”.

На протязі всього свята ведучі Алла Сільвестрівна і Нагорська Оксана Володимирівна знайомили всіх присутніх з життям і творчістю Лесі, а наприкінці діти прийняли участь у конкурсі “Дерево життя Лесі Українки”.

Важке завдання було у почесного журі конкурсу, у складі провідного бібліотекаря Коваль Тетяни Павлівни та заступника директора навчально-виховної роботи в початковій школі Чорнолюк Світлани Іванівни.

Серед юних читців найкращими було визнано: І місце – Петращук Надія , ІІ місце – Панімарчук Вікторія і ІІІ місце – Петращук Світлана.

Літературний хист школярів настільки вразив журі, що вони вирішили відзначити кожного з учасників цього конкурсу та нагородити заохочувальними грамотами. Свято було сповнене глибокої пристрасті, ніжної задушевності, щирої любові до рідної землі.

Леся Українка залишила нам багату літературну спадщину, яку сміливо можна назвати книгою життя, а її саму – донькою народу.

Педколектив сподівається, що такі заходи допоможуть дітям краще дізнатися про творчість видатних людей нашої країни, виховати почуття прекрасного, цінувати мудрість, не боятися труднощів, прагнути до самовдосконалення, а також шанобливо ставитися до рідної мови, бо це – чинник самозбереження кожної нації та людини зокрема.

Тому бережімо свою історію, передаваймо нащадкам неоціненні скарби минулого та сучасного!

 

Категорія: Відео Культура Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ