Шевченківська декада в Кам’янському ДНЗ “Сонечко”

В історії завжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє людство, до яких належить і ім’я великого українського поета та пророка Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, живучи у вільній незалежній державі, ми з гордістю згадуємо Великого Кобзаря.

Метою Шевченківської декади, яка відбулася в Кам’янському ДНЗ “Сонечко”, було:

  • формування духовної культури;
  • виховання почуття любові та поваги до традицій свого народу;
  • збереження розвитку інтелектуального потенціалу;
  • поширення світогляду, збільшення інтересу до творів, виховання поваги до поета, вшанування пам’яті про митця.

В ході проведення роботи з дітьми вихователі закладу приділили велику увагу активізації патріотичного виховання, пов’язаного з іменем видатного митця. Протягом декади проходили різноманітні заходи: бесіди, заняття, “Картинна галерея” – малювання за творами Т.Г. Шевченка, літературні вікторини з ілюстрацій до творів великого поета та художника (вихованці старшої групи), музичні розваги “Пам’яті Тараса Шевченка”, пісня “Про Тараса” та різноманітні конкурси, колаж “Вінок Кобзареві” вихованців середньої-старшої групи.

Відбувся конкурс знавців поезії Т.Г. Шевченка “Мій улюблений вірш”, “Тече вода з-під явора”, “Садок вишневий коло хати”, “Встала весна”.

До дошкільнят донесли красу і багатство української мови, скарбів поетичного слова, України; вшанували пам’ять видатного художника слова, патріота України Т.Г. Шевченка; розвивали мовленнєві здібності дітей, виховували любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя та пропагування творчості обдарування рідного краю.

Декада пройшла на високому рівні, усі педагоги взяли активну участь у проведенні заходів.

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ