Співпраця керівників гуртків і вихованців позашкільних навчальних закладів – запорука успішного навчання та виховання

21 березня 2017 року на базі Старожадівського НВК відбулося засідання методичного об’єднання керівників гуртків туристсько-краєзнавчого напряму ЦДЮТ на тему: “Співпраця керівників гуртків та вихованців позашкільних навчальних закладів під час заняття”, де обговорили основні завдання діяльності туристичних гуртків; вплив педагога-позашкільника на всебічний розвиток дитини, її пізнання, розкриття.

Про значення  туризму, виховні можливості ПНЗ, педагогічні технології, форми і прийоми роботи, які впливають на ефективність співпраці гуртківців та педагогів, розповіла методист ЦДЮТ туристсько-краєзнавчого напряму Унгурян Т.М.

Враховуючи специфіку роботи гуртків, кожен керівник ЦДЮТ вишукує та випробовує власні знахідки. Саме в позашкільному навчальному закладі є величезний потенціал для створення системи виховної роботи з дітьми.

На прикладі відкритого заняття гуртка “Географічне краєзнавство” ЦДЮТ (керівник Драганчук С.С.) на тему “Збір інформації про євреїв села Стара Жадова” було продемонстровано тісну співпрацю гуртківців з керівниками гуртків, батьками, вчителями школи.

У роботі методоб’єднання прийняли участь директор Старожадівського НВК Гранат Г.М., заступники  директора Сабура І.Б. та Мазур М.О., вчитель українознавства Рибак Н.В., заступник директора ЦДЮТ Паладій О.М., керівники гуртків. Вони поділилися цікавими історичними подіями рідного села, оцінили важливість гурткової діяльності для дітей та її виховну  роль.

За круглим столом керівники гуртків обговорили основні питання організації та проведення краєзнавчих та туристичних заходів з учнівською молоддю.

Джерело: методист ЦДЮТ Т.М.Унгурян

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ